Menu
 

Foto: Atklāj jauno "Laimas" ražotni Ādažos; zīmola attīstībā investēti 20 miljoni eiro Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ceturtdien, 9. septembrī, tika svinīgi atklāta jaunā “Laimas” ražotne Laimas ielā 6, Ādažos. Tās atklāšanā piedalījās Latvijas Republikas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, “Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons, “Orkla” grupas “Confectionery & Snacks” biznesa virziena izpilddirektore Ingvilla Tarberga Berga, kā arī citi aicinātie viesi.

Jaunās ražotnes izveidē, kā arī zīmola “Laima” turpmākajā attīstībā pēdējo trīs gadu laikā investēti 20 miljoni eiro. Kā norāda uzņēmumā, šīs ir vienas no lielākajām investīcijām pārtikas nozarē Latvijā. Ražotnes būvniecība tika uzsākta 2017. gada oktobrī, 2019. gada oktobrī tika atzīmēti jaunās “Laimas” ražotnes spāru svētki, savukārt 2020. gada janvārī jaunuzbūvētās ražotnes pamatos iemūrēta simboliska laika kapsula kā vēstījums nākamajām paaudzēm.

Ražotnes kopējā platība ir vairāk nekā 7200 kvadrātmetri. Tā ir moderna un energoefektīva ražotne ar precīzi un ērti plānotu ražošanas plūsmu, kas nodrošina efektivitāti un augstu produktu kvalitāti.

Tāpat tā ir funkcionāla un ērta darba vide vairāk nekā 100 ražotnē strādājošajiem.  Ražotnē ir izbūvēta arī mūsdienīga produktu attīstības laboratorija, kas ļaus attīstīt un pilnveidot arvien jaunus produktus saldumu zīmola “Laima” klāstā, ko baudīt ģimenēm gan Latvijā, gan arī citviet pasaulē.

““Laima” ir tradīcijām bagāts un Latvijā patiesi iemīļots saldumu zīmols, kas šogad svin savu 151. jubileju. Pusotra gadsimta laikā ir bijuši neskaitāmi nozīmīgi notikumi un pavērsieni gan uzņēmuma, gan saldumu ražošanas nozarē. Šodien mēs kopīgi baudām darba augļus, pie kura “Orkla” komanda kopā ar sadarbības partneriem strādāja pēdējos pāris gadus, lai “Laimai” būtu jaunas mājas. Viss līdz šim iecerētais būvniecības procesā un attīstības plānā ir veiksmīgi paveikts, un ar šo jauno “Laimas” ražotni mēs ne vien pāršķirsim jaunu lapaspusi Latvijas saldumu rūpniecības vēsturē, bet uzsāksim jaunu nodaļu,” norāda Toms Didrihsons, “Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš svinīgajā pasākumā pauda, ka spēcīgi, uz eksportu orientēti ražošanas uzņēmumi  ir Latvijas tautsaimniecības izaugsmes un iedzīvotāju labklājības pamats.

“Šodien man ir patiess gods viesoties vienā no šādiem uzņēmumiem, atklājot jaunu visu iemīļotā zīmola “Laima” ražotni. Investējot jaunā, modernā rūpnīcā Latvijā, uzņēmums “Orkla Latvija” ir ne tikai īstenojis kārtējo investīciju projektu mūsu valstī, bet radījis jaunas darba vietas un nākotnē – papildu ieņēmumus valsts budžetam nodokļu veidā. Šis nozīmīgais notikums ir viens no spilgtiem piemēriem viedās reindustrializācijas jeb ražošanas atdzimšanai Latvijā ar jaunu jaudu. Sveicu uzņēmuma vadību un darbiniekus ar jaunās ražotnes atklāšanu, kas nozīmē gan garantētu “Laimas” produkcijas klātbūtni veikalu plauktos, gan mūsu valsts kopējās labklājības celšanu,” teicis K.Kariņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.