Menu
 

Mālpils mēbeļu ražotāja "Kvist" apgrozījums pērn saruka par 6,5%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mēbeļu ražotājs SIA "Kvist" pērn strādāja ar 34,214 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 4,3% - līdz 936 503 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka apgrozījuma kritums saistīts ar Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem, kas 2020.gada otrajā ceturksnī ierobežoja uzņēmējdarbību un ekonomisko attīstību. Tostarp samazinājās arī pieprasījums.

Kopumā Covid-19 kompānijai nesagādāja būtiskus piegādes traucējumus, un lielākā daļa pasūtījumu tika izpildīti laikā. Vienlaikus pastiprināta uzmanība tika pievērsta darbinieku drošības jautājumiem, kas nodrošināja ražošanas nepārtrauktību.

Kā norāda "Kvist" vadība, pērn kompānija saņēma arī finansiālu atbalstu Covid-19 seku pārvarēšanai un, ņemot vērā situāciju, kopumā vadība pagājušo gadu vērtē kā apmierinošu.

"Kvist" pērn ir turpinājusi ražošanas procesu optimizāciju un produktivitātes kāpināšanu, kā rezultātā tika sasniegts plānotais apgrozījums.

Kompānijas mērķis nākamajiem pārskata periodiem ir stabila attīstība, tiešo un netiešo izdevumu optimizācija, kas, ņemot vērā arī plānotās investīcijas, turpmākajā darbībā sniegs pozitīvus rezultātus.

Tāpat vadība paredz, ka šogad "Kvist" turpinās paplašināties, ieguldot ēkās un cilvēkresursos, kas nodrošinās iespējas apjomīgāku pasūtījumu ražošanai un jaunu klientu piesaistīšanai. Līdztekus vadība atzīmē, ka tās rīcībā ir pietiekami resursi, lai turpinātu investēt kompānijas attīstībā.

Jau ziņots, ka "Kvist" 2019.gadā strādāja ar 36,589 miljonu eiro apgrozīju, kas bija par 2,7% mazāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus kompānijas peļņa bija 979 019 eiro jeb par 60,7% vairāk nekā 2018.gadā.

"Kvist" reģistrēts 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 422 268 eiro. Kompānija pieder Dānijā reģistrētajam "Kvist Industries".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.