Menu
 

Par 300 miljoniem eiro palielina līdzekļu apjomu neparedzētiem gadījumiem

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Par 300 miljoniem eiro tiks palielināts līdzekļu apjoms valsts budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", paredz valdības rīkojums.

Šī gada budžetā vēl par 300 miljoniem eiro tiks palielināti līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, lai atbilstoši situācijai operatīvi reaģētu un piešķirtu nepieciešamo finansējumu nozaru ministriju pieteiktajiem pasākumiem Covid-19 izplatības seku mazināšanai un pārvarēšanai. Finansējums tiks piešķirts atbilstoši faktiskajai nepieciešamībai.

Budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" kopumā šogad jau ir atvēlēti līdzekļi 1 626 729 748 eiro apmērā. Ņemot vērā līdz 2021.gada 29.septembrim no tās pārdalīto finansējumu, pieejamais līdzekļu atlikums vēl ir 26 815 052 eiro.

Palielinot līdzekļu apjomu, ņemts vērā, ka Finanšu ministrijā tiek saņemti jauni pieprasījumi no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kas atrodas dažādās saskaņošanas stadijās, kā arī ir sagaidāmi papildu pieprasījumi no nozaru ministrijām saskaņā ar pieņemtajiem Ministru kabineta lēmumiem.

Ar valdības rīkojumu finanšu ministram uzdots normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informēt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju par apropriācijas palielināšanu un, ja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija piecu darbdienu laikā pēc attiecīgās informācijas saņemšanas nav izteikusi iebildumus, veikt apropriācijas palielināšanu.

Jau ziņots, ka no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" šogad otrajā ceturksnī piešķirti 614,29 miljoni eiro, liecina Fiskālās disciplīnas padomes apkopotā informācija. Sākotnēji šā gada budžetā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem bija paredzēti 26,7 miljonu eiro apmērā, tomēr Covid-19 izraisītās krīzes dēļ valdība pieņēma vairākus lēmumus palielināt finansējumu šajā programmā, tādējādi tā sasniegusi 1,626 miljardus eiro. Šogad otrajā ceturksnī kopumā tika apmierināti 99 līdzekļu pieprasījumi neparedzētiem gadījumiem par kopējo summu 614 294 210 eiro.

Budžeta programma "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" ir paredzēta, lai segtu budžetā neparedzētus izdevumus katastrofu un dabas stihiju seku novēršanai, to radīto zaudējumu kompensēšanai, valsts pārvaldes uzdevumu nodrošināšanai gadījumos, ja netiek izpildītas līgumsaistības un no sadarbības partnera tiek iekasēts vai ieturēts līgumsods vai procentu maksājums par saistību neizpildi, kā arī citiem neparedzētiem gadījumiem un valstiski īpaši nozīmīgiem pasākumiem.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.