Menu
 

Saeimas komisija rosina palielināt atbalstu elektroenerģijas izmaksu segšanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Ņemot vērā straujo elektroenerģijas cenu kāpumu, Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija trešdien rosināja valdību palielināt atbalstu aizsargātiem lietotājiem elektroenerģijas izmaksu segšanai, kā arī paplašināt atbalsta saņēmēju loku.

Kā vēsta Saeimas preses dienests, komisija sēdē uzklausīja Ekonomikas ministrijas pārstāvjus, kuri informēja par elektroenerģijas un dabasgāzes cenu tendencēm un prognozēm, kā arī priekšlikumiem situācijas risināšanai. Tostarp tika pārrunāts iecerētais atbalsta palielinājums aizsargātiem lietotājiem, to no 2022.gada paredzot 20 eiro apmērā daudzbērnu ģimenēm (šobrīd – 10 eiro) un 15 eiro (šobrīd – piecu eiro) apmērā trūcīgajiem, maznodrošinātajiem, ģimenēm ar bērniem ar invaliditāti un personām ar I invaliditātes grupu.

“Ņemot vērā, ka elektroenerģijas gala cena, salīdzinot ar šī gada pirmo pusi, pieaugusi vairāk nekā divas reizes, mēs aicinām valdību paredzēt adekvātu atbalstu aizsargātiem lietotājiem. Atbalsts ir jāpalielina,” pauž komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis. Komisijas priekšsēdētājs akcentē, ka komisija rosina paplašināt arī atbalsta saņēmēju loku, ietverot arī ģimenes ar bērniem.

Tāpat deputāti lēma aicināt valdību izvērtēt iespēju samazināt pievienotās vērtības nodokli elektroenerģijai un dabasgāzei.

Pārspriežot septembrī plaši izskanējušo jautājumu par gāzes rezervēm Inčukalna gāzes krātuvē, komisijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka ir būtiski mazināt satraukumu sabiedrībā. Nepieciešams skaidrot, kādiem apstākļiem iestājoties, gāzes rezerves varētu nebūt pietiekamas, un jāuzrāda konkrēti aprēķini, sacīja V.Dombrovskis.

Kā informēja Ekonomikas ministrijas pārstāvji, Inčukalna gāzes krātuve ir piepildīta par 80 procentiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.