Menu
 

CSP: Oktobrī bezdarba līmenis saglabājās nemainīgs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Faktiskā un reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem (procentos, sezonāli neizlīdzināts). Grafika – CSP Faktiskā un reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem (procentos, sezonāli neizlīdzināts). Grafika – CSP

2021.gada oktobrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,7 %, un salīdzinājumā ar septembri tas nav mainījies, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Vīriešu bezdarba līmenis oktobrī samazinājās par 0,3 procentpunktiem līdz 7,6 %, savukārt sieviešu pieauga par 0,2 procentpunktiem līdz 5,7 %.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,0 %, un kopš septembra arī šis rādītājs nav mainījies. Salīdzinot ar pagājušā gada oktobri, faktiskā bezdarba līmenis samazinājies par 1,1 procentpunktu, reģistrētā bezdarba – par 1,4 procentpunktiem.

Šāgada oktobrī Latvijā bija 62,9 tūkstoši bezdarbnieku (26,6 tūkstoši sieviešu un 36,3 tūkstoši vīriešu), kas ir par 0,6 tūkstošiem mazāk nekā septembrī un par 12,5 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.  Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 1,5 tūkstošiem, taču sieviešu pieaudzis par 0,9 tūkstošiem, informēja CSP.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.