Menu
 

Noraida priekšlikumu autoceļu uzturēšanai un atjaunošanai paredzētos teju 30 miljonus eiro novirzīt budžeta deficīta mazināšanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saeima trešdien noraidīja opozīcijas deputāta Alda Gobzema (LuK) priekšlikumu novirzīt valsts autoceļu uzturēšanai un atjaunošanai 2022.gadā paredzētos 28,85 miljonus eiro valsts budžeta deficīta mazināšanai.

Gobzems bija iesniedzis vairākus priekšlikumus, kas paredzēja dažādām programmām piešķirtos līdzekļus novirzīt deficīta mazināšanai, un līdz šim neviens no tiem nav atbalstīts.

SM parlamentārais sekretārs Jānis Butāns (JKP) klāstīja, ka visi ieguldījumi valsts autoceļu infrastruktūrā jāvērtē "ar zināmu multiplikatoru", jo tie nodrošina darba vietas, dod iespēju uzņēmējiem strādāt, kā arī ekonomikai attīstīties.

Butāns teica, ka Gobzema priekšlikums, kas paredz noņemt finansējumu autoceļu infrastruktūras attīstībai, būtu pielīdzināms aptuveni pusei no mērķdotācijām pašvaldībām autoceļu uzturēšanai vai arī visam paredzētajam finansējumam vietējo autoceļu un valsts mikromobilitātes infrastruktūras attīstībai.

Šo par neatbalstāmu priekšlikumu atzina arī Butāna partijas biedrs Krišjānis Feldmans (JKP). Pēc viņa teiktā, šīs valdības laikā ceļi tiek remontēti un uzlaboti, kā arī grants ceļi tiekot konvertēti par ceļiem ar cieto segumu "tādos apmēros, kā tas nav izdevies nevienai valdībai līdz šim". Politiķis arī piebilda, ka mūsu uzņēmēji objektīvi ne vienmēr ir spējuši visus darbus izdarīt kvalitatīvi, šīs lielās noslodzes dēļ, tomēr, ja bijušas problēmas, tad tās esot novērstas.

Rezultātā vairākums parlamentāriešu lēma neatbalstīt šo un arī citus Gobzema priekšlikumus, piemēram, atbalstu neguva arī opozicionāra rosinājums no Zemkopības ministrijas budžeta programmas "Pārtikas nekaitīguma un dzīvnieku veselības valsts uzraudzība un kontrole" budžeta novirzīt 4,7 miljonus eiro valsts budžeta deficīta mazināšanai.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā turpina izskatīt likumprojektu "Par valsts budžetu 2022.gadam" un to pavadošo likumprojektu paketi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.