Menu
 

Saeima pārdala 15,1 miljonu eiro līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem no dotācijas jauno vilcienu iegādei

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saeima ceturtdien atbalstīja apropriācijas pārdali likumā "Par valsts budžetu 2021.gadam", lai no dotācijas jauno vilcienu iegādei un remonta centra izbūvei pārdalītu 15,1 miljonu eiro līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Saeima piekrita apropriācijas pārdalei 15 103 400 eiro apmērā uz budžeta programmu "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" no divām Satiksmes ministrijas budžeta programmām un apakšprogrammām.

Viena no tām ir apakšprogramma "Dotācija jauno vilcienu iegādei un remonta centra izbūvei", no kuras pārdalīti 15 053 400 eiro, savukārt otra programma ir "Nozaru vadība un politiku plānošana", no kuras pārdalīti 50 000 eiro.

Iepriekš Satiksmes ministrija skaidrojusi, ka atbilstoši AS "Pasažieru vilciens" sniegtajai informācijai ir iestājušies vairāki apstākļi, kas ir ietekmējuši jauno elektrovilcienu projekta īstenošanas gaitu. Covid-19 pandēmijas ietekmes rezultātā ir nobīde vilcienu ražošanā un ir izmaiņas VAS "Latvijas dzelzceļš" radiosakaru sistēmā.

Ņemot vērā minēto, no jauno vilcienu iegādei un remonta centra izbūvei paredzētajiem līdzekļiem 2021.gadā netiks izlietots pārdalāmais finansējums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.