Menu
 

Kalviņš: KP varētu izrādīt interesi par Krieķa esamību "Olainfarm" padomē

  • Autors:  LETA
Kalviņš: KP varētu izrādīt interesi par Krieķa esamību "Olainfarm" padomē Foto: LETA

Konkurences padome (KP) varētu izrādīt interesi par jurista Mārtiņa Krieķa esamību zāļu ražotāja "Olainfarm" padomē, aģentūrai LETA sacīja "Olainfarm" bijušais padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš.

Viņš pauda viedokli, ka Krieķis atrodas tiešā interešu konfliktā. "Droši vien, ka KP varētu par šo izrādīt interesi, jo Krieķa kungs ir zāļu ražotāja AS "Grindeks" līdzīpašnieka un padomes priekšsēdētāja Kirova Lipmana kunga piederoša uzņēmuma valdē. Tā informācija varētu plūst visādos veidos," atzina Kalviņš. Viņš gan nekomentēja, vai Lipmans būtu ir ieinteresēts "Olainfarm".

Runājot par savu turpmāko sadarbību ar "Olainfarm" pēc izmaiņām uzņēmuma padomē, Kalviņš sacīja, ka viņa sadarbība ar "Olainfarm" ir beigusies. "Latvijas Organiskās sintēzes institūtam ir zināmas līguma saistības, bet es neesmu iesaistīts nevienā no viņu projektiem," norādīja Kalviņš. Viņš uzskata, ka pēc izmaiņām padomē turpmāk "Olainfarm" "nekas labs gaidāms", norādot, ka "nav jāiet pie zīlnieces, lai to noskaidrotu".

Savukārt bijušais "Olainfarm" padomes loceklis Ivars Godmanis aģentūrai LETA notikušās izmaiņas "Olainfarm" padomē nekomentēja.

Kā ziņots, TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Krieķis un Rebenoks bija Lipmana pārstāvji strīdā ar "Liepājas metalurga" īpašniekiem, kā arī viņi turpina pārstāvēt Lipmanu tiesvedībā ar "Grindeks" mazākuma akcionāriem. Krieķis ir arī valdes loceklis Lipmanam piederošā uzņēmumā "Gesil Limited". Turklāt iepriekš viņš pārstāvēja Valērija Maligina atraitnes Elīnas Maliginas intereses.

Lipmans raidījumam norādīja, ka viņam nav laika runāt, bet viņš jau zinot, par ko ir runa, un "tas ir viss muļķības". Lūgts precizēt, vai runā par "Olainfarm", viņš atbildēja apstiprinoši.

Lipmans arī aģentūrai LETA atkārtoti noliedza ieinteresētību līdzdalībā vai investīcijās "Olainfarm", jo uzņēmums nav viņa interešu lokā, teikts Lipmana paziņojumā medijiem. "Pusgada laikā, kopš man iepriekšējo reizi saistībā ar nepamatotiem publiskiem pieņēmumiem nācās sniegt šādu paziņojumu, nekas nav mainījies. Mani nākotnes plāni ir saistīti ar "Grindeks", kas pašlaik strauji attīstās," paziņojumā uzsver Lipmans.

Saistībā ar publiskajā telpā izskanējušajiem pieņēmumiem Lipmans vēlreiz uzsver, ka ar advokātu biroju "Rebenoks & Vilders" sadarbojas jau ilgāku laiku un šī advokātu biroja pārstāvji Rebenoks un Krieķis, kuri iecelti "Olainfarm" padomē, veiksmīgi pārstāv viņa intereses tiesvedībās, kas saistītas ar "Grindeks". Lipmans sacīja, ka sadarbība nekādā veidā nav un nevar būt saistīta ar biroja līdzdalību citās lietās un citu klientu interešu pārstāvēšanu. "Kā zināms, šim respektablajam birojam ir daudz nozīmīgu klientu, taču tikai sazvērestību teoriju cienītāji, kam svarīgi skaļi paziņojumi, bet ne konkrēti fakti, spēj sasaistīt kopā dažādas lietas un atšķirīgus klientus," teica Lipmans.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 4. septembrī "Olainfarm" akcionāru sapulcē tika veiktas izmaiņas kompānijas padomē – atbilstoši akcionāru lēmumam darbu padomē vairs neturpina Ivars Kalviņš, Milana Beļeviča un Ivars Godmanis, bet viņu vietā tika iecelts Rebenoks (padomes priekšsēdētāja amatā), Krieķis un Daina Sirlaka. Darbu kompānijas padomē turpina Irina Maligina un Signe Baldere-Sildedze.

Tāpat veiktas izmaiņas kompānijas valdē, no kuras atsaukts valdes loceklis Lauris Macijevskis. Viņa vietā iecelta "SEB bankas" Baltijas kontu un maksājumu operāciju vadītāja Inga Krūkle.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.