Menu
 

Mežzinātnes institūts "Silava" piedalīsies IUFRO pasaules kongresa organizēšanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Agnis Šmits, LVMI "Silava" Foto - Agnis Šmits, LVMI "Silava"

2024.gada 23.-29.jūnijā notiks IUFRO (International Union of Forest Research Organizations) XXVI pasaules kongress "Forest and society towards 2050", ko organizēs Zviedrijas Lauksaimniecības zinātņu universitāte sadarbībā ar ziemeļvalstu un Baltijas valstu partneriem: mežzinātnes institūtiem un meža jomu iekļaujošajām universitātēm no Latvijas, Somijas, Igaunijas, Dānijas, Islandes, Lietuvas un Norvēģijas.

Kā informē Latvijas valsts mežzinātnes institūts (LVMI) "Silava", kongresā notiks diskusijas starp zinātniekiem no visiem pasaules reģioniem par klimata krīzes risinājumiem, bioekonomikas stiprināšanu, emisiju samazināšanu, mežu daudzfunkcionalitātes nodrošināšanu, starpnozaru sadarbību un citiem jautājumiem. Kongresa dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Baltijas valstu un citu ziemeļvalstu mežu izpētes pieredzi, dodoties vairāku dienu garās ekskursijās, pārbraucot no valsts uz valsti uz dažādiem zinātnisko pētījumu objektiem.

Kongress notiek ik pēc pieciem gadiem un ir viens no lielākajiem mežzinātnes forumiem. Tajā ikreiz piedalās vairāk nekā 3000 dalībnieku, iepazīstot starptautiskās mežzinātnes aprises un klātienē sazinoties ar teju visu pasaules valstu mežzinātniekiem un mežzinātnes menedžmenta pārstāvjiem.

IUFRO ir pasaulē vecākā un plašākā starptautiskā bezpeļņas nevalstiskā mežzinātnes sadarbības organizācija, dibināta 1892.gadā, un apvieno vairāk nekā 700 starptautisku dalīborganizāciju, 15 000 zinātnieku no 120 valstīm, tai skaitā LVMI "Silava" (kopš 1992.gada), norāda institūtā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.