Menu
 

LTRK: Lai uzņēmumi neapturētu darbību, energoresursu cenu sadārdzinājumam nekavējoties jārod risinājums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), vērojot ar energoresursu cenu sadārdzinājumu saistīto negatīvo ietekmi uz tautsaimniecību, ir nosūtījusi vēstuli Ministru kabinetam un Ekonomikas ministrijai par iespējamiem risinājumiem, kā arī to ietekmi uz komersantiem gan īsā, gan vidējā termiņā, mudinot nekavējoties rast risinājumu.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš norāda: "Ņemot vērā, ka energoresursu cenu pieaugums ir nozīmīgs trieciens visai uzņēmēju saimei, kā rezultātā daļa uzņēmumu ir pat spiesti apturēt savu darbību, Ekonomikas ministrijai jāpiedāvā un Ministru kabinetam ir nekavējoties jārod risinājumi šajā jautājumā".

Lai arī LTRK atzinīgi vērtē gan centienus obligātā iepirkuma komponentes samazināšanai, gan arī iniciatīvu par elektroenerģijas terminētu sadales tarifu samazinājumu 50% apmērā un uzskata, ka tie ir pareizi soļi, tai pašā laikā uzsver, ka tie ir nepietiekami plati kopējā pasākumu risinājuma kontekstā, lai saglabātu Latvijas uzņēmumu konkurētspēju.

Elektroenerģijas cenu sadārdzinājuma sakarā ir jāvērtē arī enerģētikas nozares valsts stratēģisko kapitālsabiedrību ietekme uz tirgus situāciju un iespējām sekmēt stabilitāti tirgū. Tāpēc LTRK aicina valdību rīkoties, identificējot valsts stratēģisko kapitālsabiedrību iespējamos rīcības virzienus, sekmējot energoresursu cenu pieauguma negatīvo seku mazināšanos.

LTRK ieskatā valstij pēc iespējas plaši jāsekmē alternatīvo energoresursu izmantošana un šādu risinājumu ieviešana komersantu darbībā, jo īpaši atsakoties no nesamērīgiem birokrātiskiem šķēršļiem. Nedrīkst aizmirst, ka vidējā un ilgākā termiņā īpaša uzmanība jāpievērš arī energoefektivitātes veicināšanai uzņēmumos, veidojot uzņēmējiem ērti pieejamas atbalsta programmas, atzīmē LTRK.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.