Menu
 

Saeimas komisija piekrīt 25 miljonu eiro pārdalei VID atbalsta izmaksai uzņēmumiem

  • Autors:  LETA
Foto - VID Foto - VID

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien atbalstīja apropriācijas pārdali no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, Valsts ieņēmumu dienestam (VID) piešķirot 25 miljonus eiro apgrozāmo līdzekļu un algu subsīdiju atbalsta izmaksai uzņēmumiem.

Šī summa nepieciešama, lai 2022.gada sākumā nodrošinātu atbalsta sniegšanu darba devēju nodarbināto, pašnodarbināto personu, individuālo komersantu un patentmaksātāju atlīdzības kompensēšanai un Covid-19 krīzes skarto uzņēmumu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Ar Ministru kabineta noteikumiem VID uzdots izmaksāt nodokļu maksātājiem un to nodarbinātajiem atbalstu saistībā ar ieņēmumu no saimnieciskās darbības samazinājumu, kas radies valstī izsludinātajā ārkārtējā situācijā noteikto saimnieciskās darbības ierobežojumu dēļ. 26.oktobra valdības sēdē pieņemts lēmums, ka atbalsta periods ir no 2021.gada 1.oktobra līdz 30.novembrim - uz ārkārtējās situācijas laiku.

Ņemot vērā saimnieciskās darbības ierobežojumus, tiek ierobežota ne tikai uzņēmumu pelnīt spēja, bet arī tiek krasi samazināta to iespēja segt saimnieciskajā darbībā tekošos maksājumus, piemēram, darbinieku algas, rēķinus par saņemtajiem pakalpojumiem un citus. Līdz ar to īpaši svarīgi no valsts puses sniegt atbalstu, kas novērš Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem iepriekš aprakstīto situāciju un stabilizē apgrozāmo līdzekļu plūsmu.

Tāpat tiek būtiski ietekmēta saimnieciskā darbība, kā rezultātā nepieciešams tūlītējs atbalsts saimnieciskās darbības veicējiem, līdz ar to paredzēts turpināt Covid-19 straujās infekcijas izplatības ierobežojumu rezultātā pieejamo atbalstu algu subsīdijas veidā darba devēju darbiniekiem, pašnodarbinātām personām un patentmaksātājiem, kuriem Covid-19 ierobežojumu dēļ ir pārtraukta saimnieciskā darbība vai samazināts saimnieciskās darbības apjoms un bez atbalsta darbinieku atlīdzības segšanai tiktu pārtrauktas darba attiecības vai pašnodarbināto personu un patentmaksātāju gadījumā izbeigta saimnieciskā darbība.

Lai nodrošinātu atbalstu nodokļu maksātājiem un to nodarbinātajiem saistībā ar ieņēmumu no saimnieciskās darbības samazinājumu, kas radies valstī izsludinātajā ārkārtējā situācijā noteikto saimnieciskās darbības ierobežojumu dēļ, un, pamatojoties uz Ministru kabineta noteiktiem kritērijiem, VID veiks atbalsta izmaksu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.