Menu
 

Mežzinātnes institūta "Silava" jubilejai veltītajai grāmatai piešķirta Latvijas Zinātņu akadēmijas atzinība

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Rakstnieka Ērika Hānberga un mežzinātnes institūta "Silava" direktora Jurģa Jansona grāmata "Silavieši. Stāsti par Latvijas mežu un meža zinātniekiem" 2021.gada nogalē apbalvota ar Latvijas Zinātņu akadēmijas atzinības rakstu, informē institūtā.

2021.gadā 75.pastāvēšanas gadadienu pavadīja vecākais Latvijas valsts zinātniskais institūts - mežzinātnes institūts "Silava". Institūta sūtība gadu gaitā mainījusies - no mežsaimniecības problēmu risināšanas tas audzis un izveidojies par nacionālas nozīmes meža zināšanu centru ar ievērojamu izaugsmes potenciālu un starptautisku atpazīstamību. "Silavas" attīstība piedzīvojusi gan ražošanas apvienības laikus, gan jaunu, mūsdienās patstāvīgu un spēcīgu, institūtu izveidošanos uz tās darbības virzienu bāzes, stāsta institūta pārstāvji.

Grāmata tapusi sadarbībā ar daudziem gan esošajiem, gan bijušajiem, kolēģiem un sadarbības partneriem. Tā tuvāk aplūko tieši institūta darbības jaunākos laikus - pēdējo divdesmitpiecgadi, kurā institūts caur izdzīvošanas un attīstības stratēģijām kļuvis par vienu no mūsdienās starptautiski visaugstāk novērtētajām Latvijas zinātnes vienībām. Grāmatas 568 lappusēs un 88 nodaļās iekļauti gan mežzinātnieku stāsti par aktuālajiem pētījumu virzieniem, gan vēstures liecības, gan bibliogrāfijas rādītāji. Grāmatā iekļautas arī profesionālas diskusijas par Latvijas mežu un mežsaimniecību, tā bagātīgi ilustrēta un būs interesanta ikvienam lasītājam, kuram saistošs ir mežs un tā attiecības ar cilvēkiem.

"Katra tikšanās ar "silaviešiem" bija aizraujoša mācību stunda. Kopā vadītais laiks atvēra acis un deva tādu zināšanu kopumu, lai uz mežu paraudzītos ar daudz plašāku skatu," - tā grāmatas nodaļā vēsta Latvijā zināmā žurnāliste Daina Bruņiniece.

Iepriekš piesakoties, grāmata bez maksas saņemama institūtā "Silava", kā arī meklējama grāmatu tirdzniecības vietās - dažās grāmatnīcās un internetā, vēsta institūta pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.