Menu
 

ZAAO uzsāk atkritumu apsaimniekošanu Sējas pagastā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Ar 2022.gada 1.janvāri SIA “ZAAO” (ZAAO) uzsāk klientu apkalpošanu Saulkrastu novada Sējas pagastā, nodrošinot sadzīves, lielgabarīta, šķiroto atkritumu apsaimniekošanu, kā arī vides izglītības aktivitātes. Līgumus par atkritumu apsaimniekošanu Sējas pagastā jau noslēguši vairāk nekā 600 klienti, informē ZAAO sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Leimane.

Atkritumu apsaimniekošana notiek pēc individuāli izveidota konteinera tukšošanas grafika, kuru klienti var apskatīt ZAAO elektroniskajā klientu apkalpošanas sistēmā klientiem.zaao.lv, kopš brīža, kad adresē ir piegādāts konteiners. ZAAO klientiem sadarbības laikā pieejami vairāki SMS pakalpojumi, tai skaitā informācijas saņemšana par plānoto konteinera tukšošanu, iespēja saņemt ziņu pēc konteinera iztukšošanas, kā arī informācija par aktuālajiem pakalpojumiem un akcijām, stāsta uzņēmuma pārstāve.

Lai iedzīvotājiem būtu iespēja samazināt maksājumus par nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, ZAAO nodrošinās infrastruktūru šķiroto atkritumu nodošanai – ir pieejami vairāki šķiroto atkritumu nodošanas punkti jeb ekopunkti pie daudzdzīvokļu mājām un publiski pieejamās vietās (Gundegas 2, Pabaži; Katlu māja, Pabaži; Sējas pils parks, Sēja; Klintslejas 4/1, Murjāņi), kā arī sašķirotos atkritumus var nodot tuvākajos ekolaukumos Saulkrastos Rīgas ielā 96a un Raganā adresē “Dūmeņi”.

Lai izprastu videi draudzīgu rīcību un apgūtu pareizas šķirošanas prasmes, Sējas pagasta izglītības iestādēm un citām interešu grupām ir iespēja bez maksas izmantot ZAAO vides izglītības realizēšanas vietas – dabas un tehnoloģiju parka "Urda" piedāvājumu, tajā skaitā mācības, dalību akcijās, speciālistu konsultācijas iedzīvotāju forumos un māju sapulcēs, atzīmē Z.Leimane.

2021.gada 29.septembrī Saulkrastu novada domes sēdē pieņemts lēmums, ka no 2022.gada 1.janvāra visā Saulkrastu novadā, arī Sējas pagastā, atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus sniedz pašvaldību uzņēmums "ZAAO", atgādina uzņēmuma pārstāve. Pašvaldības saistošajos noteikumos paredzēts, ka līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu ir jāslēdz visām mājsaimniecībām, daudzdzīvokļu māju apsaimniekotājiem, iestādēm, uzņēmumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.