Menu
 

"Olainfarm" akcionāri februāra beigās lems par prasību celšanu pret kompānijas iepriekšējām amatpersonām

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" akcionāri ārkārtas sapulcē februāra beigās lems par prasību celšanu pret kompānijas iepriekšējiem padomes un valdes locekļiem, teikts kompānijas paziņojumā oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Akcionāru sapulces, kas notiks 2022.gada 28.februārī, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus, darba kārtībā iekļauts viens jautājums  - par prasību celšana pret kompānijas iepriekšējiem padomes un valdes locekļiem.

Ar lēmumu projektiem akcionāri varēs iepazīties, kā arī iesniegt priekšlikumus un uzdot jautājumus par akcionāru sapulces darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem no 2022.gada 14. februāra līdz 25.februārim, darba dienās tikai elektroniski, nosūtot pieprasījumu uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Jau vēstīts, ka pērn 14.oktobrī "Olainfarm" akcionāri ārkārtas sapulcē nolēma celt prasības pret kompānijas iepriekšējiem padomes un valdes locekļiem.

"Olainfarm" akcionāri nobalsoja par prasību celšanu pret "Olainfarm" bijušajiem padomes locekļiem Haraldu Velmeru un Kārli Krastiņu, lai no viņiem piedzītu iepriekš izmaksātās kompensācijas un uzņēmumam nodarītos zaudējumus. Akcionāri uzdeva "Olainfarm" valdei veikt uzņēmuma iekšējo pārbaudi par periodu no 2019.gada 1.aprīļa līdz 2021.gada 17.jūnijam, lai aprēķinātu precīzus zaudējumus.

Tāpat akcionāri nobalsoja par prasības celšanu pret "Olainfarm" bijušajiem valdes locekļiem Milanu Beļeviču un Jerūnu Veitesu.

Pret Beļeviču tika nolemts celt prasību par zaudējumiem, kas tiks atklāti "Olainfarm" iekšējā pārbaudē, kā arī par Beļevičas vienpersoniski "Olainfarm" vārdā 2021.gada 12.martā noslēgto konsultāciju līgumu ar "Ludwig & Co GmbH". Tas esot noslēgts bez "Olainfarm" padomes piekrišanas, pārkāpjot "Olainfarm" valdes reglamentu.

Savukārt pret Veitesu prasību tika nolemts celt par zaudējumiem, kas tiks atklāti "Olainfarm" iekšējā pārbaudē, par 2019.gada 29.novembra pilnvarojuma līguma izpildi un nepamatoti izmaksātu naudas summu piedziņu, kā arī par zaudējumu atlīdzināšanu saistībā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes 2021.gada 21.septembra lēmumu, piemērot uzņēmumam 50 000 eiro naudas sodu.

Tāpat ziņots, ka "Olainfarm" akcijas atbilstoši kompānijas akcionāru iepriekš pieņemtajam lēmumam šogad 10.janvārī tika izslēgtas no biržas "Nasdaq Riga" oficiālā saraksta. 

Veselības uzņēmumu grupas "Repharm" mātesuzņēmums AS "AB City" izteica "Olainfarm" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu un arī akciju atpirkšanas galīgo piedāvājumu, tiešā un netiešā kontrolē iegūstot 100% no "Olainfarm" balsstiesīgo akciju skaita.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums 2020.gadā bija 122,157 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt koncerna peļņa samazinājās 2,3 reizes un bija 9,478 miljoni eiro. "Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.