Menu
 

"airBaltic" astoņos mēnešos pārvadāja par 18% pasažieru vairāk nekā pērn

  • Autors:  LETA
"airBaltic" astoņos mēnešos pārvadāja par 18% pasažieru vairāk nekā pērn Foto: www.airbaltic.com

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" šī gada astoņos mēnešos kopumā pārvadājusi 2 770 047 pasažierus jeb par 18% vairāk nekā šajā periodā pērn uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos, aģentūru LETA informēja "airBaltic" Korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

Šī gada augustā "airBaltic" pārvadāja 440 562 pasažierus jeb par 14% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Kopumā šajā vasaras sezonā "airBaltic" pārvadāja par 18% vairāk pasažieru nekā pagājušajā gadā. Tostarp šī gada astoņos mēnešos "airBaltic" veica 37 186 lidojumus. Augustā lidsabiedrība veikusi 5341 lidojumus, kas ir par 11% vairāk, salīdzinot ar to pašu periodu pērn. Vietu piepildījums lidmašīnās 2018. gada astoņos mēnešos bija 77%, bet šī gada augustā – 84%.

"airBaltic" lidojumu 15 minūšu punktualitātes rādītājs šī gada astoņos mēnešos sasniedza 86%. Briede atzīmēja, ka vairāk nekā 86 no 100 "airBaltic" reisiem izlidoja plānotajā laikā vai ar ne vairāk kā 15 minūšu aizkavēšanos. Ilgāk par stundu aizkavējās mazāk nekā 2% reisu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "airBaltic" koncerna kopējie ieņēmumi pagājušajā gadā bija 353,639 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016. gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" – gandrīz 20% akciju.

Aviācijas industrijas tirgus izpētes un analīzes izdevuma "OAG Aviation Solutions" analītiķi, kuri apkopojuši un analizējuši punktualitātes rādītājus par vairāk nekā 50 miljoniem reisu, atzinuši "airBaltic" par punktuālāko aviosabiedrību pasaulē 2017. gadā. "airBaltic" globālo punktualitātes rādītāju sarakstu augšgalā atradusies pēdējos četrus gadus. Pērn "airBaltic" pārvadāja 3,523 miljonus pasažieru, kas ir par 22% vairāk nekā gadu iepriekš. Tikmēr "airBaltic" lidojumu regularitāte 2017. gadā sasniedza 99,43%, kas nozīmē, ka lidsabiedrība pagājušajā gadā veica vairāk nekā 99 no 100 plānotajiem reisiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.