Menu
 

Kazāks: Latvija šobrīd ir labāk sagatavota iespējamam kritumam ekonomikā

  • Autors:  LETA
Kazāks: Latvija šobrīd ir labāk sagatavota iespējamam kritumam ekonomikā Foto: pixabay.com

Latvija šobrīd ir labāk sagatavota iespējamam kritumam ekonomikā nekā pirms iepriekšējās krīzes, piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks.

Viņš norādīja, ka ekonomikas izaugsme ir cikliska, proti, pēc kāpuma, kādā brīdī seko kritums, taču nav iespējams prognozēt, kad tas notiks. Vienlaikus Latvijas ekonomikā šobrīd galvenie negatīvie riski ir globālie riski, nevis iekšējie.

"Jā, laiki ir labi, bet nevajag domāt, ka tas tā turpināsies mūžīgi – kaut kad ekonomika sāks augt lēnāk un, iespējams, būs arī neliels kritums, bet šoreiz mēs tam viennozīmīgi esam sagatavojušies krietni, krietni labāk – parādu slogs mums nav ir tik liels, kā arī uzņēmumi ir efektīvāki. Ekonomika ir spēcīgāka, bet būtu naivi domāt, ka gadījumā, ja, piemēram, eirozonā iestājas recesija, tas mūs neskars. Protams, ka tas mūs skars, bet atšķirībā no iepriekšējās reizes galvenie negatīvie riski ir saistīti ar ārpusi, nevis tik daudz ar mūsu pašu riskiem," teica Kazāks.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka darbu Latvijas Bankas padomes locekļa amatā Kazāks sāka šogad 1. augustā. Iepriekš viņš bija "Swedbank" grupas galvenā ekonomista vietnieks un Latvijas "Swedbank" galvenais ekonomists.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.