Menu
 

"airBaltic" rīkotajā aptaujā 14 mīlētāko pilsētu vidū – arī Sigulda un Jūrmala

  • Autors:  Apriņķis.lv
"airBaltic" rīkotajā aptaujā 14 mīlētāko pilsētu vidū – arī Sigulda un Jūrmala Foto: www.marupe.lv

Godinot valsts simtgadi, Latvijas lidsabiedrība “airBaltic” vēlas vēl vairāk nest Latvijas vārdu pasaulē, dodot 14 jaunajām “Airbus A220-300” lidmašīnām Latvijas mīlētāko pilsētu nosaukumus. Ir noslēdzies divas nedēļas iedzīvotāju ilgušais balsojums, kas pieredzēja ļoti lielu interesi.

Rīga ieguva 3659 balsis un ierindojās 10. vietā. Kopumā balsojumā tika saņemtas 98 000 balsis. Pirmo vietu ar 9183 balsīm ieguva Cēsu pilsēta, kurai sekoja Alūksne, Valmiera, Kuldīga un Smiltene. Top 14 iekļuva arī Ogre, Līvāni, Bauska, Gulbene, Jelgava, Liepāja, Jūrmala un Sigulda. “airBaltic” lidmašīnu Rīgas vārdā plāno nodēvēt jau līdz valsts svētkiem novembrī, informē AS “Air Baltic Corporation” korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

““airBaltic” ir vadošais Latvijas eksporta zīmols, kas ļauj iepazīt mūsu zemi un valsti daudziem ārvalstu viesiem. Līdz ar valsts simtgades sagaidīšanu turpmāk viesi Rīgā regulāri ieradīsies ar jautājumu – kas ir tā pilsēta, kuras vārds atradās pie lidmašīnas durvīm? Īsus pilsētu aprakstus būs iespējams atrast arī mūsu “Baltic Outlook” žurnālā,” teic “airBaltic” izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

“Airbus A220-300” nodrošina izcilu lidojumu ar tādām priekšrocībām pasažieriem kā platāki sēdekļi, lielāki logi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citiem uzlabojumiem. Jaunā lidmašīna ir arī ievērojami klusāka – tās trokšņu līmenis ir līdz pat četrām reizēm mazāks. Turklāt šobrīd tā ir pasaulē videi draudzīgākā komerciālā lidmašīna, jo “Airbus A220-300” ir pirmais lidaparāts, kura dzīves cikla ietekmes uz vidi deklarācija ir pilnīgi caurskatāma, palīdzot samazināt CO2 un NOX emisijas attiecīgi par 20% un 50%, vēsta A. Briede.

“airBaltic” nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus savienojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos. 2019. gada vasarā airBaltic savam maršrutu tīklam pievienos trīs jaunus galamērķus no Tallinas uz Malagu, Briseli un Kopenhāgenu, kā arī uzsāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Štutgarti, norāda korporatīvās komunikācijas vadītāja.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.