Menu
 

"VGP Latvija" nākamnedēļ atklās jauno "Rimi Latvia" noliktavu Ķekavas novadā

  • Autors:  LETA
"VGP Latvija" nākamnedēļ atklās jauno "Rimi Latvia" noliktavu Ķekavas novadā Foto: www.rimi.lv

Uzņēmums SIA "VGP Latvija" trešdien, 26. septembrī, Ķekavas novadā "Kroņos" atklās jauno noliktavu, kurp mazumtirgotājs "Rimi Latvia" pārvāksies uz laiku, kamēr tiks īstenots Baltijas loģistikas centra projekts, aģentūra LETA uzzināja "Rimi Latvia".

"Rimi Latvia" būs jaunās noliktavas nomnieks un veiks tajā savas loģistikas operācijas. Uzņēmumam pārcelšanās uz jauno noliktavu ir nozīmīgs solis vērienīgā Deglava noliktavas attīstības projekta ietvaros, informēja kompānijā.

Pasākumā piedalīsies "VGP Latvija" izpilddirektors Andrejs Konstantins, "Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais, "Rimi Latvia" piegādes tīkla procesu direktors Vjačeslavs Gavriļuks un "Rimi Baltija" loģistikas un piegādes tīkla direktore Aiga Priede. Noliktavas atklāšana plānota 26. septembrī plkst. 13.00.

SIA "Rimi Latvia" investīciju projekta "Baltijas valstu galvenā loģistikas centra attīstība Rīgā" īstenošana ir viens no projektiem, kam valdība 2017. gada 6. jūnijā atbalstīja uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaides piešķiršanu.

"Rimi Baltic" īstenotais Baltijas loģistikas centra projekts, kura kopējā vērtība ir 75 miljoni eiro, paredzēja radīt 600 jaunu darbavietu, kā arī to, ka tuvāko četru gadu laikā Latvija kļūs par centrālo Baltijas valstu loģistikas centru. Latvija un konkrēti Rīga ir izvēlēta kā projekta realizācijas vieta gan izdevīgā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ, gan arī tāpēc, ka patlaban esošā valsts politika ir labvēlīga šādu investīciju piesaistei.

"Rimi Latvia" apgrozījums pērn bija 870,429 miljoni eiro, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2016.gadā, bet tā peļņa palielinājās par 27,3%, sasniedzot 40,847 miljonus eiro. "Rimi Latvia" dibināta 1992. gadā, un tās pamatkapitāls ir pieci miljonu eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Group" piederošais "Rimi Baltic".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.