Menu
 

"Citadele": Martā par 29 % pieaudzis pirkumu skaits degvielas uzpildes stacijās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Bankas “Citadele” maksājumu karšu dati liecina, ka martā par 29 % pieaudzis pirkumu skaits degvielas uzpildes stacijās un to mobilajās lietotnēs. Tāpat pieauguši ar ceļošanu saistītie maksājumi – automašīnu noma, lidmašīnu biļešu iegāde, kā arī maksājumi viesnīcās un viesu mājās.

Ievērojamu pieaugumu var novērot pirkumos, kas saistīti ar ceļošanu – gan iekšzemes, gan ārpus valsts. Mašīnu nomas pirkumu skaits pieaudzis par 56 %, lidmašīnas biļešu iegāde par 13 %, savukārt citi ar ceļošanu saistīti izdevumi pieauguši par 38 % kopš februāra.

Tāpat dati liecina, ka martā pieauguši dažādi klātienes maksājumi, kas saistīti ar atpūtu ārpus mājas. Piemēram, salīdzinājumā ar februāri par 42 % pieauguši tēriņi restorānu apmeklējumos klātienē.

“Varam novērot pieaugošu aktivitāti gandrīz visos pirkumu veidos, samazinājums novērojams tikai atsevišķas pozīcijās, piemēram, pasta sūtījumos. Redzam arvien lielāku aktivitātes atgriešanos klātienes pakalpojumu izmantošanā, piemēram, iešana uz ēstuvēm ārpus mājas. Protams, pasaules notikumi ir atstājuši ietekmi uz cilvēku ikdienu, un pēc datiem varam redzēt, ka tika iepirktas dažādu preču rezerves, tai skaitā degviela,” komentējis “Citadeles” Karšu un norēķinu daļas vadītājs Andris Lazdiņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.