Menu
 

SEB sociālās uzņēmējdarbības grantu programmā "Augšup" atbalstīs piecas biznesa idejas Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sociālās uzņēmējdarbības grantu programmā “Augšup”, ko īsteno “SEB banka” kopā ar Mārupes, Siguldas, Ķekavas, Olaines un Ropažu novadu pašvaldībām, izvēlētas piecas perspektīvākās sociālā biznesa idejas, kuru autori to īstenošanai saņems finansiālu atbalstu. Kopējais šogad piešķirto grantu apjoms ir teju 40 000 eiro.

Kā informēja bankā, grantu programma “Augšup” šogad tiek īstenota pirmo reizi, un tajā tika saņemti 20 sociālā biznesa ideju pieteikumi. Saņemtos granta līdzekļus uzņēmumi var izmantot esošās sociālās uzņēmējdarbības attīstīšanai, esošā biznesa sociālās ietekmes veidošanai vai arī jauna sociālā uzņēmuma izveidei.

Sociālās uzņēmējdarbības grantu ieguvēji:

SEB bankas grantu 8000 eiro apmērā saņēma SIA “HappyOtto” no Mārupes novada jaunas mobilās aplikācijas izveidei, kas palīdzēs organizēt aprūpes procesu – tiem, kuriem nepieciešama aprūpe, būs iespēja ērti atrast atbalsta personu konkrētajā reģionā. 

Mārupes novada pašvaldības grantu 8000 eiro apmērā saņēma SIA "Centrs sevii" lekciju cikla “esi/ REDZAMS” izveidei – universāla apmācību programma pieaugušajiem (izglītības iestādēm, pašvaldībām, apmācību uzņēmumiem) par mobinga preventīvu novēršanu ar emocionālās, sociālās inteliģences metodēm.

Olaines novada pašvaldības grantu 7827.91 eiro apmērā saņēma SIA "Atbalsta centrs "Citāds Es"" interaktīvā un sensorā inventāra iegādei cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Uzņēmuma darbības mērķis ir bērnu un jauniešu ar invaliditāti harmoniska iekļaušana sabiedrībā un rūpes par viņu vecākiem.

Siguldas novada pašvaldība grantu 8 000 eiro apmērā piešķīrusi biedrībai "Gaismas laiva" funkcionālā apģērba un aksesuāru cilvēkiem ar kustību traucējumiem izstrādei. Biznesa idejas autori izstrādājuši prototipu lietusmētelim ar aksesuāriem, kas ergonomiski pielāgots kustību specifikai.

Ropažu novads ar grantu 7845 eiro apmērā atbalstīs SIA "Mobīla Aprūpe" veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai mobilajā kabinetā un mājas vizītēs.

“Uzņēmēju ieceres ir ļoti dažādas, sākot ar veselības aprūpes pakalpojumiem un izglītības projektiem, beidzot ar mākslīgā intelekta risinājumiem. Taču tās visas vieno kopīgs mērķis – jēgpilns darbs, kas pozitīvi ietekmē vietējo sabiedrību, turklāt sociālais aspekts arvien vairāk kļūst par būtisku uzņēmumu konkurētspējas faktoru,” izteicās “SEB bankas” valdes loceklis Arnis Škapars.

“Esam gandarīti par konkursa rezultātiem un plānojam to turpināt arī nākamgad, jo mūsu vidū ir daudz iedvesmojošu un uzņēmīgu darītāju. Reizēm labām idejām pietrūkst tikai sākotnējas pārliecības, tāpēc tos, kuri šogad neieguva grantu, aicinu ņemt vērā žūrijas ieteikumus biznesa idejas pilnveidošanai un nākamgad startēt konkursā atkārtoti.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.