Menu
 

Uz Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amatu rīkos jaunu konkursu

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - FID Ilustrācija - FID

Uz Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka amatu rīkos jaunu konkursu, pavēstīja Valsts kancelejas pārstāve Santa Jirgensone.

Viņa skaidroja, ka patlaban vēl nav zināms konkrēts tā izsludināšanas datums.

Jirgensone pauda, ka normatīvais regulējums neparedz iespēju virzīt uz Ministru kabinetu un Saeimu kādu citu pretendentu, kas piedalījās konkursā, bet netika atzīts par uzvarētāju. Tādējādi opcija bez atkārtota konkursa rīkošanas izvēlēties jaunu pretendentu no tiem, kurus tā komisija iepriekš neizraudzījās, nepastāv.

Jau ziņots, ka Saeima 16.jūnijā noraidīja Ilzes Znotiņas kandidatūru FID priekšnieces amatam atkārtotam termiņam. "Pret" balsoja 41 deputāts, atturējās četri, "par" bija 33 parlamentārieši un balsojumā nepiedalījās trīs deputāti no klātesošajiem. Znotiņas kandidatūra tika noraidīta pamatā ar "Konservatīvo", Nacionālās apvienības un "Saskaņas" balsīm.

Znotiņa uzvarēja Valsts kancelejas rīkotajā FID priekšnieka atlases konkursā. Valdība 31.maijā atbalstīja viņas virzīšanu iestādes priekšnieces amatā uz vēl vienu termiņu. Pēc tam arī Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija atbalstīja Znotiņas kandidatūru.

Kā vēsta laikraksts "Diena", konkursā uz FID vadītāja amatu līdz "finiša taisnei" līdz ar Znotiņu nonāca vēl trīs kandidāti, un iegūto punktu atšķirība starp pretendentiem nav liela.

Laikraksts norāda, ka konkursa trešajā kārtā bez Znotiņas iekļuva arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas pārvaldes direktore Agnese Rudzīte, kādreizējais Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Kārlis Bauze, kurš pēdējā desmitgadē strādā Pasaules bankā un iepriekš - Eiropas Komisijā, kā arī bijušais AS "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" valdes loceklis Juris Vaskāns, kurš pirms tam darbojies arī Privatizācijas aģentūras valdē un Rīgas brīvostas valdē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.