Menu
 

Foto: Apbalvoti "Siguldas novada uzņēmēju gada balvas 2021" laureāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ginta Zīverte Foto - Ginta Zīverte

Godinot Siguldas novada uzņēmējus, 30.jūnijā Siguldas pils kvartālā jau desmito gadu pēc kārtas tika apbalvoti Siguldas novada pašvaldības organizētā konkursa “Uzņēmēju gada balva” laureāti par sasniegumiem 2021.gadā. Šogad “Uzņēmēju gada balva” tika pasniegta 12 nominācijās, kopumā sveicot 15 laureātus. Balvas un diplomus uzņēmējiem pasniedza Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, pašvaldības aģentūras “Siguldas Attīstības aģentūra” direktore Dace Preisa un Uzņēmējdarbības atbalsta punkta vadītāja Jolanta Kursiša.

Kā informē Siguldas novada pašvaldībā, “Uzņēmēju gada balvu 2021” nominācijā “Novada popularizētājs” saņēma SIA “Rāmkalni Nordeco”, kas labi zināms ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, sniedz plašu pakalpojumu klāstu, sākot ar ēdināšanas un tūrisma pakalpojumiem līdz pat dažādu augļu pārstrādei un konservēšanai. Visa produkcija ir pašu audzēta, no kā tiek ražoti visdažādākie produkti, un puse saražotās produkcijas tiek eksportēta.

Balvu nominācijā “Novada izaugsme” ieguva SIA “Laimas”, kuras būvmateriālu veikals atrodas Krimuldas pagasta Raganā un ir dēvējams kā vietējā šūniņa, novada sirsniņa. Uzņēmums ir tēva Jāņa Eisaka lolojums, bet laika gaitā uzņēmuma darbībā ir iesaistīts arī dēls Erlends Eisaks, kurš ir uzņēmuma vadītājs, un mazdēls Jānis Eisaks (juniors), visi trīs ikdienā tur rūpi par uzņēmuma darbību un attīstību. Uzņēmuma darbība pastāv jau 31 gadu.

Šajā pašā nominācijā balvu saņēma arī SIA “Rettenmeier Baltic Timber”, kas atrodas Inčukalnā, dibināts 1994.gadā, kurā tiek ražoti zāģmateriāli, masīvkoku mēbeļu paneļi, iepakojuma kokizstrādājumi, koka briketes un granulas. Uzņēmumam ir vērienīga ražošanas platība – 327 000 kvadrātmetri –, kuru arī tuvākajos gados ir paredzēts attīstīt. Labi sakārtota sistēma, kur katrs baļķis, dēlītis vai vismazākais zariņš atrod savu pielietojumu.

Nominācijā “Novada jaunais uzņēmējs” apbalvota SIA “dfl” ("Valhalla Lounge") - uzņēmuma struktūrvienība tika reģistrēta 2020. gada oktobrī, bet plašāka darbība tika uzsākta 2021. gada maijā. Paši īpašnieki kokteiļu bāru “Valhalla Lounge”, kur kopā ar draugiem vai ģimeni relaksēti pavadīt laiku, baudīt gardus kokteiļus, sauc par savu mazo paradīzi, kas veidota tā, lai paši gribētu katru dienu tur būt un justies laimīgi un baudīt dzīvi, stāsta pašvaldībā.

Balvu nominācijā “Novada viesmīlīgākais” ieguva SIA “V.G.V.” ("Kungu rija"), kas atrodas ceļa Turaida–Ragana malā, sniedz restorāna un mobilās ēdināšanas pakalpojumus. Uzņēmuma ikdienas darbā ir iesaistīta visa ģimene, kur katram ir savi pienākumi, bet visi darbojās vienoti kā komanda. Uzņēmuma saimnieki Vita un Ģirts Gulbergi un tie, kas šeptējas aiz letes, ir tieši tādi “vies mīlīgi” jeb citiem vārdiem – mīl viesus un vispār pasauli. 

Nominācijā “Novada lauksaimnieks” apbalvota Rīgas rajona Ādažu pagasta Draudzības ielas 48 J.Gierkena zemnieka saimniecība. Pēc "Lursoft" datiem, tā ir viena no lielākajām zemnieku saimniecībām visā novada teritorijā un vadošākais lauksaimniecības uzņēmums Latvijā. Saimniecības pamatlicējs ir saimnieks Juris Gierkens, bet ikdienā ir iesaistīta un saimnieko visa ģimene – sieva, dēls un meita. Uzņēmums ir izveidojis koģenerācijas staciju, šī biogāzes stacija ir uzstādīta blakus zemnieku saimniecībai. 2017.gadā saimniecībā izbūvēta robotizēta slaukšanas iekārta, kas tolaik bija lielākā piena slaukšanas robotu ferma Latvijā. 

Šajā pašā nominācijā balvu saņēma arī zemnieku saimniecība “Bajāri”, kas darbojas jau kopš 1992.gada, visi procesi tiek veikti pašu spēkiem, un tos veic saimnieks Ainārs Vāgners. Zemnieku saimniecība “Bajāri” nodarbojas ar gaļas liellopu audzēšanu. Nelielā ģimenes saimniecība šo 20 gadu laikā izdzīvojusi gan labākus, gan sliktākus laikus, taču gaļas liellopu audzēšana arvien sagādā prieku un peļņu, norāda pašvaldības pārstāvji.

Nominācijā “Novada eksportētājs” balvu ieguva SIA “Ala Lignea”. Uzņēmums dibināts 2005.gadā, savu darbību uzsāka ar zāģmateriālu eksportu uz Apvienoto Karalisti un Zviedriju. 2007. gadā uzņēmums uzsāka aktīvu ražošanu savā ražotnē “Lemburgas kokzāģētava” Sidgundā, Mālpils pagastā. Šobrīd uzņēmumā strādā jau vairāk nekā 60 darbinieki. Pagastā visi zina teikt, ka uzņēmuma īpašnieki ir atsaucīgi un izpalīdzīgi, un saprot, ka katram roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu tiek, tāpēc rūpējas, lai sakārtotu vidi arī ārpus sava uzņēmuma robežām. 

Balva nominācijā “Novada investors” tika piešķirta SIA “KLIKK adventure” (KLIKK centrs). Pateicoties KLIKK centram, Siguldā ir vēl viena vieta, kur brīvo laiku ģimenes var pavadīt kopā aktīvā atpūtā. Jaunais centrs tika izveidots jau 2021.gadā, taču, ņemot vērā epidemioloģiskos nosacījumus, pilnvērtīgs darbs centrā uzsākts tikai šā gada martā. Atpūtas parka izveidē ieguldītas investīcijas nepilna miljona apmērā. Šis ir ģimenes uzņēmums, kura nosaukumā atspoguļoti un apvienoti visu ģimenes locekļu iniciāļi, vēsta pašvaldībā.

Nominācijā “Novada inovācija” balvu saņēma SIA “Greenvalley”. Uzņēmuma izveidotais inovatīvais produkts “Plant Nutrition” ir 100% organisks mēslojums, kas paredzēts jebkuram istabas augam. Šis produkts ir ražots Latvijā ar komposta slieku palīdzību. Sliekas pārstrādā cilvēku radītos organiskos atkritumus, pārstrādes rezultātā tiek radīts vermi komposts, kas pēc tam tiek savākts, izžāvēts un attīrīts. 

Balva nominācijā “Novada labākais darba devējs” tika pasniegta SIA “Woodpro”, kas nodarbojas ar koka dārzu māju ražošanu un arī to eksportēšanu. Uzņēmuma īpašnieki ļoti novērtē savus darbiniekus, kā prioritāti izvirzot darbinieku labbūtību. Uzņēmuma saimnieki zina, ka vissvarīgākās sarunas notiek virtuvē, tāpēc gādā par to, lai viņu darbiniekiem būtu ērta virtuves telpa, siltas pusdienas un dažādi pasākumi kolektīva kopējā gara stiprināšanai. 

Nominācijā “Novada amatnieks” apbalvota Baložu ģimenes amatnieku darbnīca “Baložu māja”, kas atrodas Mālpilī. Tajā ik dienu atjauno kādu unikālu kultūrvēstures objektu un darina jaunus kokamatniecības darbus. Darbnīcas īpašā odziņa ir piparkūku koka formu darināšana un piparkūku cepšana. Amatnieku darbnīcā “Baložu māja” saimnieko restauratore Sarmīte Balode un kokgriezējs Jānis Balodis, stāsta pašvaldības pārstāvji.

Balvu nominācijā “Novada zaļais” saņēma Lipsku ģimenes saimniecība (preču zīme “Absolūts ēd”). Lipsku ģimenes saimniecība, kuru sirdslieta ir dārzeņi – audzēt dārzeņus un no dārzeņiem radīt produktus –, atrodas Krimuldas pagasta Inciemā. Saimniecība ir bioloģiski sertificēta un plašāk atpazīstama ar preču zīmi “Absolūts ēd”. Saimniece Ilze Lipska pēc izglītības ir filozofe, un saimnieks Juris Lipskis ir ekonomists, bet abi izgājuši bioloģiskās lauksaimniecības kursus un mācās praksē iepazīt savu zemi un būt saskaņā ar dabu, audzējot dārzeņus un zaļumus. 

Šajā pašā nominācijā balva tika pasniegta biedrībai “Uz zaļā zara” (“Mūsu bio tirgus”). Ideju autores un ikdienas darbu veicējas ir divas enerģiskas, pozitīvas un atraktīvas dāmas – Dace Mežavilka un Liene Klišāne –, kas īsteno pasākumus, kuros apmeklētājiem ir iespēja baudīt dabiskus produktus, iegādāties bioloģiski sertificētu zemnieku saimniecību produktus (svaigus un pārstrādātus dārzeņus, gaļu, ogas un pārstrādātus ogu produktus, piena produktus, maizi, medu, kaņepju produktus, kā arī fermentētas mērces un citus produktus), kā arī piedalīties meistarklasēs jaunu prasmju ieguvei. “Mūsu bio tirgū” tiek pulcināti arī amatnieki un meistari, kas rada apģērbus, rotas, keramiku, koku izstrādājumus, ziedūdeņus, sveces un ziepes, norāda pašvaldībā.

Savukārt nominācijā “Novada aizrautība” balvu ieguva SIA “MAD Nordic” (“Augusta stallis” un “Augusta zemenes”). Tā ir ģimenes saimniecība, kas aktīvi attīstījuši un iekopuši savulaik tik zināmo Mālpils dārzniecības teritoriju. Saimnieki vienlaicīgi apvieno un darbojas divos atšķirīgos darbības virzienos. Piedāvātais “Augusta staļļa” pakalpojums, kas vairāk ir saimnieces Ivetas Dzērves sirdslieta, aizrauj un ir neaizmirstams piedzīvojums ikvienam, vienlaicīgi nodrošinot labsajūtu, bet piedāvātais produkts “Augusta zemenes” ir saimnieka Guntara Dzērves rūpīgi koptais un lolotais, kas piepilda ikdienu ar svaigām garšām. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.