Menu
 

Investējot 2,6 miljonus eiro, "Elvi" attīsta modernu tirdzniecības un atpūtas kvartālu Mārupē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācija - publicitātes Vizualizācija - publicitātes

8.jūlijā Mārupē, Lielajā ielā 26, notika pamatakmens iemūrēšana jauna koncepta tirdzniecības un atpūtas kvartālam, kura attīstībā tiks investēti 2,6 miljoni eiro. Kvartāls mārupiešiem tiks atvērts nākamajā gadā, informēja uzņēmumā.

Kvartālā būs plašs un mūsdienīgs pārtikas preču veikals “Elvi” un dažādas citas tirdzniecības vietas, atpūtas zona un  pop-up tirdzniecības vietas mājražotāju, amatnieku precēm un ēdināšanas uzņēmumiem. Mārupiešu un pilsētas viesu labsajūtai jaunajā kvartālā tiks īpaši domāts par ilgtspējīgas attīstības risinājumiem un modernas ārtelpas veidošanu, tālab kvartālā tiks iestādīti gandrīz 900 dažādu koku un krūmu, tostarp vairāki desmiti liela izmēra dižstādu.

Tirdzniecības kvartālā būs pārtikas veikals, aptieka, rūpniecības preču tirdzniecības vietas, plaša autostāvvieta gandrīz 100 automašīnām un zaļā zona ar rotaļlaukumu bērniem un atpūtas vietām.

Tiks īpaši domāts par apkārtējo vidi saudzējošiem risinājumiem. Uz ēku jumtiem tiks uzstādīti saules paneļi, bet viss siltums, ko ražos tirdzniecības centrā uzstādītās aukstuma iekārtas, ar siltumatgūšanas tehnoloģiju palīdzību tiks novirzīts telpu un karstā ūdens sildīšanai. Īpaša vieta jaunajā kvartālā tiks atvēlēta zaļajai zonai pie tirdzniecības centra, kas plānota tā, lai apstādījumi kopā ar ēkām radītu vienotu ekosistēmu lietus ūdeņu lietderīgai izmantošanai un patīkamas pilsētvides radīšanai.

Uzņēmumā pavēstīja, ka centra pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākotnei, “Mārupes Ziņu” jaunāko numuru un vairākām mūslaiku liecībām, kas varētu būt interesantas nākamajām paaudzēm. Vienlaikus kā īpaši interesantu faktu klātesošie norādīja to, ka jaunā kompleksa pamatakmens ir pamatakmens pirmajai sabiedriski nozīmīgajai būvei kopš Mārupe ieguvusi pilsētas statusu šī gada 1.jūlijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.