Menu
 

Kartupeļu plāksnīšu ražotāja "Pērnes L" apgrozījums pērn pieaudzis par 39%

  • Autors:  LETA
Foto - "Pērnes L" Foto - "Pērnes L"

Kartupeļu plāksnīšu ražotājs SIA "Pērnes L" pagājušajā gadā strādāja ar 7,133 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 39% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa palielinājusies 3,5 reizes un bija 600 120 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2021.gads bija veiksmīgākais gads uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kartupeļu čipsu eksports ir audzis gandrīz trīs reizes. "Pērnes L" eksports aptver vairāk nekā 60 valstu dažādos kontinentos.

Vienlaikus vadības ziņojumā atzīmēts, ka saistībā ar Covid-19 pandēmiju "Pērnes L" pagājušajā gadā neizdevās piesaistīt viesstrādniekus un sākt ražošanu uz papildu līnijām, tomēr kompānija paredz realizēt šos plānus 2022.gadā, dubultojot kartupeļu čipsu saražoto apmērus, kā arī plānota jaunu ražošanas līniju uzstādīšana.

Tāpat vadības ziņojumā norādīts, ka 2022.gadā "Pērnes L" turpinās aktīvu darbību eksporta tirgū, piedaloties starptautiskās pārtikas produktu izstrādēs dažādās pasaules valstīs. Uzņēmums turpinās darbu arī pie preču zīmes atpazīstamības veicināšanas un izstrādās jaunas garšas čipsus atbilstoši pircēju prasībām dažādos kontinentos.

2020.gadā "Pērnes L" strādāja ar 5,13 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 38,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,1 reizi un bija 170 277 eiro.

Kompānija "Pērnes L" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatdarbības veids ir pārtikas produktu ražošana un vairumtirdzniecība. Uzņēmuma pamatkapitāls ir miljons eiro, bet tās vienīgais īpašnieks ir Laimonis Radziņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.