Menu
 

EM: No Inčukalna pazemes gāzes krātuvē pieejamās dabasgāzes apmēram puse pieder Latvijas komersantiem

  • Autors:  LETA
Foto - www.conexus.lv Foto - www.conexus.lv

No Inčukalna pazemes gāzes krātuvē pieejamās dabasgāzes apmēram puse pieder Latvijas komersantiem, trešdien Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) apvienotajā Tautsaimniecības komitejas un Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēdē norādīja Ekonomikas ministrijas (EM) Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamenta direktore Līga Rozentāle. Viņa norādīja, ka, lai gan EM rīcībā ir informācija par precīzu dabasgāzes apjomu, kas pieder Latvijas tirgotājiem, tā nav publiska informācija. 

Pēc vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") pieejamās informācijas, Inčukalna gāzes krātuvē līdz 16.augusta gāzes dienas beigām tiek uzglabātas nedaudz mazāk par 12 teravatstundām (TWh) dabasgāzes.

Vienlaikus Rozentāle minēja, ka pastāv iespēja, ka Latvijas tirgotāji konkrēto dabasgāzi var pārdot arī uz citām valstīm. Tāpat process var būt arī pretējs - citās valstīs reģistrēti tirgotāji savu dabasgāzi var pārdot Latvijā.

EM pārstāve prognozēja, ka šajā apkures sezonā varētu mazināties dabasgāzes patēriņš Latvijā, līdz ar to ar vēl plānotajām dabasgāzes piegādēm no Klaipēdas valstij dabasgāzes pietiks. Šajā gadā neraksturīgi citiem gadiem dabasgāzi Latvijai piegādās arī ceturtajā ceturksnī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.