Menu
 

"Capitalica Green Logistics Fund" iegādājies loģistikas centru pie lidostas "Rīga"

  • Autors:  LETA
Foto - www.facebook.com/MarupeSP Foto - www.facebook.com/MarupeSP

"Capitalica Green Logistics Fund", ko pārvalda "SBA Group" investīciju pārvaldes uzņēmums un biroju kompleksa "Verde" attīstītājs "Capitalica Asset Management", iegādājies loģistikas centru "Marupe Smart Park" netālu no starptautiskās lidostas "Rīga", aģentūru LETA informēja "Capitalica Asset Management" pārstāvji. Pirkuma cena netiek izpausta. Objekta pārdevējs bija SIA "Marupe Smart Park".

2019.gadā celtā ēka ir ar kopējo iznomājamo platību 6200 kvadrātmetru. Ēka, kas celta "stock office" formātā ar trīs veidu telpām - noliktava, birojs un mazumtirdzniecības telpa -, paredzēta vietējiem maziem un vidējiem e-komercijas un vieglās ražošanas uzņēmumiem. Noliktavas īpašuma noslogojums ir 100%.

Ēkas uzturēšanas pārvaldību pēc darījuma veiks "Colliers". Darījums īstenots, piesaistot bankas "Citadele" aizdevumu. Šī ir trešā investīcija, kuru pēdējā gadā veicis "Capitalica Green Logistics Fund".

Vienlaikus "Capitalica Asset Management" vadītājs Andrjus Barštis norāda, ka šis ir pirmais fonda iegādes darījums Latvijas tirgū. Loģistikas komplekss Mārupes novadā iederas "Capitalica Asset Management" plānā radīt Baltiju aptverošu noliktavu centru tīklu. Fonds turpmākajos gados plāno akumulēt vairāk nekā 100 miljonus eiro.

Biroju komplekss "Verde" ir pirmais "Capitalica Asset Management" īstenotais projekts Latvijā. "Verde" biroju kompleksa būvniecībā tiek investēti vairāk nekā 65 miljoni eiro, no kuriem 22 miljonu eiro kredītu piešķīra Eiropas Investīciju banka (EIB), kas apstiprināja finansējumu no cīņai ar klimata pārmaiņām paredzēto investīciju paketes.

"Capitalica Asset Management" ietilpst Lietuvas daudznozaru uzņēmumu grupā "SBA Group". "Capitalica Asset Management" ir Lietuvas ieguldījumu pārvaldes uzņēmums, kas attīsta un pārvalda komerciālos nekustamos īpašumus visā Baltijā. Tas pārvalda aktīvus vairāk nekā 43 000 kvadrātmetru platībā un teju 90 miljonu eiro vērtībā.

"SBA Group" ir viena no Lietuvas lielākajām daudznozaru uzņēmumu grupām, kas strādā nekustamo īpašumu attīstības, mēbeļu, tekstilizstrādājumu un moduļu māju būvniecības nozarēs. "SBA Group" attīstīto nekustamo īpašumu portfelī ir "Green Hall" Vilņas centrā, "Kaunas Dokas" un "Kaunas Plaza" Kauņā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.