Menu
 

Nedēļas nogalē gaidāms pirmais Mārupes uzņēmēju festivāls

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - publicitātes Attēls - publicitātes

Šīs nedēļas nogalē, 10.septembrī Mārupes pilsētas centrā notiks pirmais Mārupes uzņēmēju festivāls – ārtelpu aktivitāšu kopums, kura mērķis ir iepazīstināt novada iedzīvotājus ar vietējiem uzņēmējiem, kā arī savstarpēji tos tuvināt. Dažādas norises plānotas visas dienas garumā, būtiskākās ir būs uzņēmēju un pašvaldības diskusijas par mārupiešiem nozīmīgām tēmām, Mārupes uzņēmumu izstāde un darba birža “Dzīvo Mārupē – strādā Mārupe”. Paralēli ir iecerēta plaša kultūras un izklaides programma, kuras saturu veidos Mārupes restorānu šefpavāri, uzstāsies sabiedrībā iecienīti mūziķi, kuri dzīvo Mārupes novadā, kā arī būs izklaides programma mazajiem novadniekiem, informē biedrībā “Mārupes uzņēmēji”.

“Mārupes novada iedzīvotāji ikdienā sastopas galvenokārt ar tiem vietējiem uzņēmumiem, kas sniedz tiem nepieciešamos pakalpojumus un darbojas mazumtirdzniecības jomā. Tomēr Mārupē ir arī ievērojams skaits uzņēmumu, kuri ir šeit klātesoši, bet novada iedzīvotāji par tiem zina ļoti maz. Tāpēc mēs, biedrība “Mārupes uzņēmēji”, izlēmām šo informatīvo plaisu mazināt un pulcēt vienuviet gan uzņēmējus, gan novadniekus,” saka biedrības “Mārupes uzņēmēji” valdes priekšsēdētājs Silvestrs Savickis.

Festivāls notiks vairākās pieturās, kas tiks izvietotas Mārupes pilsētās centrā – uz skatuves pašvaldības ēkas pagalmā, Gaujas ielā iepretim veikalam “Rimi”, stāvlaukumā pie veikala “Top” un blakusesošajā Konrādu skvērā, vēsta biedrībā.

“Sarunu pieturā” notiks piecas diskusijas, kurās piedalīsies uzņēmēji, pašvaldības pārstāvji, radošo industriju pārstāvji un valsts pārvaldes dalībnieki: kādai jābūt nākotnes izglītībai un ko var darīt uzņēmēji izglītības satura uzlabošanā; kāds ir ideālais uzņēmējdarbības un iedzīvotāju līdzāspastāvēšanas modelis; ko var darīt pašvaldība uzņēmējdarbības vides uzlabošanā. Savukārt par radošo industriju izaicinājumiem un perspektīvām mākslas komercializācijā, kā arī sievietes līderes lomu biznesā diskutēs Mārupes uzņēmumu vadītāji, pašvaldības vadība, radošo industriju un sieviešu NVO pārstāvji. Diskusiju starplaikos muzicēs mārupieši, tautā iemīļoti mūziķi Vairis Nartišs, Marta Grigale, Guntars Račs, Andris Ērglis, Mārcis Auziņš un citi.

“Uzņēmēju pieturā” un “Darba biržas pieturā” savus pakalpojumus un preces demonstrēs aktīvākie novada uzņēmēji un biedrība “Mārupes uzņēmēji”. Darba biržā “Dzīvo Mārupē – strādā Mārupē” klātienē varēs satikties darba meklētāji un darba devēji, norāda biedrības pārstāvji.

“Garšu pieturā” Gaujas ielā būs iespēja baudīt populārāko novada šefpavāru speciālos piedāvājumus festivāla apmeklētājiem, ko sagatavojuši restorāni “Hercogs Brunch Garden”, “Urban Cafe” un “Irbēni”, bet atspirdzinājumus varēs baudīt “Merilid kafijas pieturā” un “HOP wines”.

“Bērnības pieturā” Konrādu skvērā mazos mārupiešus izklaidēs piepūšamā atrakcija, animatori un izklaidētāji. Pirmais Mārupes uzņēmēju festivāls būs aizraujošs notikumu kopums visas dienas garumā ikvienam novadniekam – uzņēmējiem, politiķiem un ģimenēm ar bērniem. Festivāls notiks no plkst.11.00 līdz 19.00, vēsta biedrībā.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.