Menu
 

''Eurostat'': Nodarbinātības kāpums Latvijā otrajā ceturksnī bijis mazāks nekā ES un eirozonā vidēji

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - arhīvs Ilustrācija - arhīvs

Nodarbināto cilvēku skaits Latvijā šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada palielinājies par 1,2%, tādējādi reģistrēts mazāks nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati, kas apkopoti par 26 bloka dalībvalstīm.

Nodarbinātības kāpums otrajā ceturksnī reģistrēts visās ES dalībvalstīs, izņemot Rumānijā, kur reģistrēts samazinājums par 0,6%.

Straujākais kāpums pagājušajā ceturksnī bijis Īrijā (+8,8%), Lietuvā (+7%), Igaunijā (+5,6%) un Maltā (+5,5%).

ES nodarbinātība otrajā ceturksnī bija par 2,4% lielāka nekā pirms gada, bet eirozonā fiksēts kāpums par 2,7%. Savukārt salīdzinājumā pirmo ceturksni šis rādītājs gan ES, gan eirozonā pieaudzis par 0,4%.

Ceturkšņa laikā nodarbināto personu skaits palielinājies 22 ES dalībvalstīs, samazinājies Horvātijā (-0,4%,) Rumānijā (-0,5%), Igaunijā (-0,6%), Portugālē (-0,7%) un Spānijā (-1,1%), bet straujākais pieaugums fiksēts Lietuvā (+3,1%), kā arī un Čehijā un Īrijā (abās valstīs +1,6%). Latvijā nodarbināto personu skaits šajā periodā palielinājies par 0,5%.

Dati nav pieejami par Luksemburgu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.