Menu
 

Pirmajās divās dienās Jūrmalā reģistrēti aptuveni 200 iesniegumi apkures izdevumu kompensēšanai

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pirmajās divās dienās Jūrmalas pašvaldības administrācijā reģistrēti aptuveni 200 iesniegumi apkures izdevumu kompensēšanai, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Lielākā daļa - ap 60% - izmantojuši e-pakalpojumu, bet pārējie iedzīvotāji iesniegumus iesnieguši citos veidos. Iedzīvotājiem šobrīd ir daudz jautājumu - gan par pabalsta apmēru, gan iesniegšanas kārtību, līdz ar to konsultējam iedzīvotājus arī par šiem jautājumiem. Pašvaldībā pabalsta piešķiršanas kārtība ir skaidra, vienlaikus tiekot aktīvi sekots līdzi Ekonomikas ministrijas izdotajām vadlīnijām par energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma atbalsta pasākumu realizāciju pašvaldībās un izmaiņām tajās.

"Protams, šis process pašvaldībai prasa resursus un darbinieku papildu noslodzi, tāpat rodas arī izmaksas, kas saistītas ar lēmumu administrēšanu. Patlaban ir grūti precīzi prognozēt, cik daudz būs pieteikumu un kāda būs slodze tuvākajos mēnešos, domājams, ka to varēsim redzēt, kad apkures sezona būs pilnībā sākusies, pauda pašvaldībā," klāstīja pašvaldībā.

Kā ziņots, valdība un Saeima apstiprinājusi vairākus atbalsta instrumentus energoresursu cenu pieauguma kompensēšanai mājsaimniecībām, kas apkurē izmanto koksnes briketes, koksnes granulas un malku, kā arī centralizētās siltumapgādes pakalpojumu. Lai saņemtu šo atbalstu, mājokļa īpašniekam, kopīpašniekam, īrniekam vai tiesiskajam valdītājam ne biežāk kā reizi mēnesī elektroniski, izmantojot pašvaldību e-pakalpojumu portālu www.epakalpojumi.lv, vai klātienē jāiesniedz pašvaldībai iesniegums.

Atbalstu mājsaimniecībai varēs izmaksāt skaidrā naudā vai pārskaitīt uz iesniegumā norādīto personas konta numuru kredītiestādē vai pasta norēķinu sistēmā. Papildu informācija par šiem atbalsta pasākumiem, kā arī vadlīnijas par energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma atbalsta pasākumu realizāciju pašvaldībās publicētas Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.