Menu
 

SEB grantu programmā "(ie)dvesma" šogad pieteiktas 47 jaunas biznesa idejas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - arhīvs Ilustrācija - arhīvs

“SEB bankas”, Jūrmalas pilsētas, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu un Siguldas novadu kopīgi rīkotajā grantu programmā “(ie)dvesma” šogad saņemti 47 pieteikumi jaunu biznesa ideju īstenošanai Pierīgā. Uzņēmēju ieceres un darbības jomas saistītas ar dažādām nozarēm – līdzīgi kā pērn, visvairāk jaunu ideju šogad iesniegts tūrisma un aktīvās atpūtas jomā, kā arī saistītas ar specializētu pārtikas produktu ražošanu un vides risinājumiem, informēja “SEB bankā”.

Aktualitāti saglabājušas arī biznesa idejas, kas saistītas ar medicīnas un veselības aprūpes pakalpojumiem, izglītību, digitālajiem risinājumiem, kā arī apģērbu un mēbeļu ražošanu. Visvairāk jaunu biznesa ideju šogad iesniegts Ropažu novadā – saņemti 12 pieteikumi, kā arī Mārupes novadā (10 projektu pieteikumi) un Jūrmalas pilsētā (8 pieteikumi). Ķekavas un Siguldas novados katrā saņemti 7 pieteikumi, savukārt Olaines novadā – 3. 

Saņemto projektu biznesa idejas potenciālu un konkurētspēju tālāk vērtēs uzņēmējdarbības profesionāļi un pašvaldību pārstāvji. Maksimālā naudas summa, uz ko var pretendēt viens granta saņēmējs, ir 10 000 eiro, un kopējais pieejamo grantu apmērs šogad ir 70 000 eiro. Granta līdzekļus varēs izmantot saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei. Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 15. novembrī.

Grantu programma “(ie)dvesma” norisinās jau sesto reizi. Līdz šim programmas ietvaros atbalstu savas idejas īstenošanai saņēmuši 40 jaunie uzņēmēji Pierīgā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.