Menu
 

Starptautiskajā pārtikas izstādē "Tallin FoodFest 2022" Igaunija iepazīst Rīgas reģiona garšu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pārtikas izstādē “Tallin FoodFest 2022” Igaunijas izstāžu centrā starp vairāk nekā 200 dalībnieku Rīgas plānošanas reģiona (RPR) stendā bija pārstāvēti arī septiņi mazie uzņēmēji un pārtikas mājražotāji, kuru piedāvājumā ir dažādi sagatavoti unikāli produkti –  tēja, mārrutki, siers, zivis un melnais kaviārs, sīrupi, maize, kā arī veselīgas augu valsts uzkodas.

Rīgas plānošanas reģiona stendā piedalījās tādi uzņēmumi kā “MārLapiņi”, “SimMaize”, “Mottra”, “Soira”, “ICCA” zīmols "NutriBoom”, “Doles tējas” un “Giline for life”.

 “Rīgas reģionā tiek gatavoti kvalitatīvi, inovatīvi un unikāli produkti ar augstu pievienoto vērtību, bet mūsu reģiona mazo ražotāju produktam gūt atpazīstamību un iziet eksporta tirgū ir liels izaicinājums – ar atbalstu dalībai starptautiskajā pārtikas izstādē Tallinā mēs palīdzam rast iespēju Rīgas reģiona garšai iegūt jaunus kontaktus, veicināt sadarbību un veicināt Rīgas reģiona kā gastrotūrisma galamērķa atpazīstamību arī Igaunijā,” stāsta RPR Reģionālās attīstības koordinācijas nodaļas vadītāja Dace Grīnberga.

“Ar Rīgas plānošanas reģionu izstādē prezentēja uzņēmēji no Mārupes, Ķekavas, Salaspils, Ropažu, Ādažu un Siguldas novadiem. Lepojos, jo interesi par mūsu reģiona stendu izrādīja arī Igaunijas Lauksaimniecības ministrs Urmas Kruuse, iepazīstoties gan arī interesanto piedāvājumu, gan par garšīgiem atzīstot mūsu ražojumus.”

Rīgas reģiona uzņēmēji ar dalību izstādē ir apmierināti, jo tā sniedza arī jaunu pieredzi, kā arī katram ir gūti kontakti, lai veidotu tālāko sadarbību Igaunijā. Turklāt interesanti, ka apmeklētāju vidū bija arī dažādu uzņēmumu pārstāvji no Latvijas, kuri ieinteresējās par Rīgas reģiona produktiem, ko līdz šim nebija pamanījuši.

Kā vēsta RPR, pārtikas izstādē “Tallin FoodFest 2022” bija vairāk nekā 200 dalībnieku – arī no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas, Itālijas, Spānijas, Dānijas, Polijas u.c. Izstādi apmeklēja vairāk nekā 8000 interesentu – gan nozares profesionāļi, gan tie, kuri vēlas iepazīt jaunas garšas un produktus. Tāpat izstādi bagātināja konkursi par labāko Igaunijas pavāru, viesmīli, bārmeņu komandu, notika konditorejas gatavošanas prasmju demonstrējumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.