Menu
 

Banka "Citadele" piešķīrusi piecu miljonu eiro aizdevumu kokapstrādes uzņēmumam "Kronus"

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Banka "Citadele" piešķīrusi piecu miljonu eiro aizdevumu kokapstrādes uzņēmumam SIA "Kronus" kapitāla finansēšanai ar mērķi turpināt jaunu tirgu un produktu attīstību, informēja bankas "Citadele" pārstāvji.

Bankā norāda, ka uzņēmējdarbības risku dažādošanas un vertikālās integrācijas nolūkā "Kronus" līdz šā gada beigām metālapstrādes ražotnes izveidē plāno investēt 2,2 miljonus eiro. Metāla griešanas iekārtu jauda būs apmēram 50 000 tonnas gadā, no kuriem pašam uzņēmumam ir nepieciešami apmēram 12 000 tonnu, savukārt pārējā produkcija tiks piedāvāta klientiem Baltijas valstīs. 

Tāpat līdzekļi tiks novirzīti energoefektivitātes uzlabošanai, modernizācijai un darbinieku apmācībai.

"Kronus" izpilddirektors Andrejs Dikins skaidro, ka, pateicoties piesaistītajiem līdzekļiem, uzņēmums varēs realizēt vērienīgus projektus un attīstības plānus. Plānots īstenot energoefektivitātes uzlabošanas projektus, kas ļaus strādāt efektīvāk un patērēt mazāk resursu, kā arī attīstīt jaunus darbības virzienus.

Kompānija "Kronus" specializējas koka iepakojuma - palešu un palešu apmaļu, "do it yourself" (DIY), dārzkopības produktu un koka dārzu māju ražošanā. Uzņēmums produkciju eksportē uz vairāk nekā 50 pasaules valstīm, un galvenie eksporta tirgi ir Vācija, Zviedrija un Āzijas valstis.

"Kronus" pamatkapitāls ir 341 264 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma īpašnieki ir 16 privātpersonas, bet patiesie labuma guvēji ir Aleksandrs Minajevs, Igors Ževaks un Dikins.

2021.gadā "Kronus" strādāja ar 87,752 miljonu eiro apgrozījumu un 10,557 miljonu eiro peļņu. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.