Menu
 

"Putnu fabrika "Ķekava"" īpašumos "Auda" un "Lejieši" plāno būvēt 18 jaunas broileru mītnes

  • Autors:  LETA
"Putnu fabrika "Ķekava"" īpašumos "Auda" un "Lejieši" plāno būvēt 18 jaunas broileru mītnes arhīvs

Putnu gaļas ražotājs "Putnu fabrika "Ķekava"" nekustamos īpašumos "Auda" un "Lejieši" plāno būvēt 18 jaunas broileru mītnes, bet nekustamā īpašumā "Mežvistas" 20 pieaugušo putnu mītnes pārveidot, piemērojot tās broileru audzēšanai, informēja kompānijā.

Putnu fabrikas mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Avota atgādināja, lai īstenotu projektu, Vides pārraudzības valsts birojs šogad 16.jūlijā nolēma piemērot ietekmes uz vidi novērtējuma procedūru mājputnu intensīvās audzēšanas kompleksa pārbūvei un ražošanas apmēru palielināšanai "Putnu fabrikas "Ķekava"" īpašumos "Auda", "Lejieši" un "Mežvistas".

Jau ziņots, ka "Putnu fabrika "Ķekava"" patlaban strādā pie ražošanas kapacitātes palielināšanas. Septembrī ekspluatācijā nodotas 17 atjaunotas broileru kūtis, no kurām 11 renovētas, savukārt sešas darbību sākušas no jauna. Uzreiz pēc tam kompānija plānoja sākt rekonstrukcijas nākamo posmu, renovējot vēl vairāk nekā 10 broileru kūtis. Investīciju mērķis ir palielināt saražotās produkcijas apmēru par 10% ik gadu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Putnu fabrikas "Ķekava" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, bija 62,057 miljoni eiro, bet zaudējumi bija 694 942 eiro.

Jau ziņots, ka "Putnu fabrika "Ķekava" dibināta 1991.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas "Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kas 2013.gada vasarā parakstīja vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Ķekavas", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.