Menu
 

Babītes novadā uzstādīti pirmie informatīvie tūrisma stendi par Lielupi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Babītes novadā uzstādīti pirmie informatīvie tūrisma stendi par Lielupi Foto: Alīna Lukjanceva

Projekta "Lielupes atveseļošanas pasākumi – pakalpojumu un infrastruktūras izveide ūdens tūristiem" ietvaros ir uzstādīti pirmie divi informatīvie stendi Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centra filiālē Salas pagastā "Vietvalži" un Gātciemā, Burkānu ceļa galā pie Lielupes.

Uz stendiem izvietotā informācija par Lielupi, laivošanas pieturvietām tās krastos, kā arī upes tuvumā esošajiem apskates objektiem un apdzīvoto vietu vēsturi Babītes novadā noderēs gan laivotājiem, gan Babītes novada tūristiem, informē biedrības "Pierīgas partnerība" administratīvā vadītāja Alīna Lukjanceva.



Projekta ietvaros Babītes novadā uzstādīs vēl divus informatīvos stendus tūrisma objektos, kas atrodas pie Lielupes, kā arī tiks izveidotas trīs laivu piestātnes (pontona laipas). Laipas tiks uzstādītas Gātciemā (Burkānu ceļš) un tūrisma objektos, lai nodrošinātu vieglāku piekļuvi krastam no ūdens puses un otrādi. Tās bez maksas varēs izmantot laivotāji, makšķernieki un citi Lielupes krastu apceļotāji.

Projektu "Lielupes atveseļošanas pasākumi – pakalpojumu un infrastruktūras izveide ūdens tūristiem" realizē biedrība "Pierīgas partnerība" sadarbībā ar partnerībām "Lauku partnerība "Lielupe"" un "Bauskas rajona lauku partnerība", kā arī piecu novadu pašvaldībām, kuras atrodas Lielupes krastos, Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam pasākumā "Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība", vēsta A. Lukjanceva.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.