Menu
 

"Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 29%

  • Autors:  LETA
"Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 29% Foto: www.marupe.lv

Kosmētikas ražotāja "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 6,958 miljoni eiro, kas ir par gandrīz 29% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Vienlaikus kompānijas pārstāvji informē, ka 2018. gada trešajā ceturksnī "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums palielinājies par 26% salīdzinājumā ar pagājušā gada trešo ceturksni, sasniedzot 2,298 miljonus eiro.

Pēc "Madara Cosmetics" pārstāvju minētā, 2018. gada trešajā ceturksnī kompānijas pārdošanas apmēri Latvijā palielinājušies par 33%, pārējās Eiropas Savienības valstīs pieaugums bijis par 29%, bet ārpus Eiropas Savienības pārdošanas apmēri samazinājušies par 26%, kas skaidrojams ar netipiski lielu pārdošanas apmēru šajā reģionā 2017. gada trešajā ceturksnī. "Kopumā esošie tirgi ārpus Eiropas Savienības uzrāda stabilu darbību un ļauj prognozēt attīstību," atzīmē kompānijas pārstāvji.

Tāpat "Madara Cosmetics" pārstāvji norāda, ka Latvijā un citās Eiropas Savienības valstīs, kas kopumā veido vairāk nekā 90% no uzņēmuma realizācijas apmēra, dabīgās kosmētikas segmentā saglabājas pozitīvi apstākļi, ļaujot prognozēt veiksmīgu attīstību arī šā gada ceturtajā ceturksnī, kas vēsturiski uzņēmumam ir bijis spēcīgākais ceturksnis gadā.

"Madara Cosmetics" pārstāvji arī informē, ka kompānijas apgrozījuma mērķis 2018. gadam nav mainīts un ir desmit miljoni eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki ir Lote Tisenkopfa-Iltnere (23,92%), Uldis Iltners (23,92%), SIA "Sustainable Investments" (17,09%), Zane Tamane (10,25%), Liene Drāzniece (6,83%) un Somijas "Transmeri Group Ab" (6%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.