Menu
 

Cūkkopības uzņēmuma "Ulbroka" apgrozījums pērn pieaudzis par 13,4%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Cūkkopības uzņēmums SIA "Ulbroka" pagājušajā gadā strādāja ar 6,799 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,4% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa pieauga vairākkārt - līdz 1,417 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv".

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušā gada rādītājus ietekmēja ģeopolitiskā situācija valstī saistībā ar  Krievijas īstenoto karadarbību Ukrainā, kas ietekmēja gan graudaugu cenas tirgū, gan energoresursu cenas.

Vadības ziņojumā arī norādīts, ka 2022.gadā "Ulbroka" cūkgaļas pārdošanas cena pieauga par 29%, taču vidēji par 30% pieauga arī barības izejvielu izmaksas. Tādējādi ienākumi no cūkgaļas realizācijas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieauga minimāli, jo cūkgaļas realizācijas cena pieauga proporcionāli pieaugušajām tiešajām ražošanas izmaksām.

Vienlaikus kompānijas vadība atzīmē, ka pērn ganāmpulka tirgus cena Eiropas Savienībā pieauga par 55%, savukārt gadu iepriekš tirgus cenas izmaiņas nebija tik krasas - pieaugums bija par 15%. Ganāmpulka vērtības pieaugums samazināja pārdotās produkcijas ražošanas pašizmaksas pozīciju vairāk nekā 3,5 reizes, salīdzinot ar 2021.gadu.

Pēc vadības ziņojumā minētā, cūkkopības uzņēmuma "Ulbroka" attīstība neparedz dzīvnieku skaitu palielināšanu esošajās ēkās, bet uzmanība tiks pievērsta ražošanas efektivitātes palielināšanai.

2021.gadā "Ulbroka" strādāja ar 5,997 miljonu eiro apgrozījumu un 81 615 eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 1995.gadā, un tā pamatkapitāls ir 7 185 200 eiro. "Ulborka" vienīgais īpašnieks ir Aivars Kokts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.