Menu
 

Lidosta "Rīga" piecus pasažieru gaisa tiltus ieviesīs līdz nākamajai vasarai

  • Autors:  LETA
Foto - lidosta "Rīga" Foto - lidosta "Rīga"

Lidosta "Rīga" piecus pasažieru gaisa tiltus ieviesīs līdz nākamā gada vasaras sezonai, aģentūrai LETA sacīja lidostas pārstāve Ilze Salna.

Līdz šā gada beigām lidosta saņems trīs jaunus gaisa tiltus, bet nākamā gada pirmajā pusē - vēl divus. Tie nomainīs iepriekšējos, 2001.gadā uzstādītos gaisa tiltus, kuru ekspluatācijas laiks ir beidzies un kas ir jau tikuši demontēti, lai laikus gatavotu vietu jaunajiem pasažieru gaisa tiltiem.

Salna sacīja, ka jauno tiltu piegādātājs ir Ķīnas kompānija "Shenzhen CIMC-TianDa Airport Supprt Ltd.", kas izvēlēta iepirkuma procesā par kopējo līguma summu 2,78 miljoni eiro. Saskaņā ar piegādātāja sniegto informāciju lidostai visi pieci jaunie tilti ir saražoti, tiem veic sākotnējos testus un gatavo sūtīšanai uz Eiropu.

Salna norādīja: "Pirmos trīs tiltus sagaidīsim Rīgā jau šā gada nogalē, taču tiltu uzstādīšana, regulēšana un testēšana laika ziņā jāsalāgo ar lidostas operatīvo darbu blakus esošajās stāvvietās. Tāpēc pasažieri jaunos tiltus lidlauka stāvvietās redzēs jau ātrāk, bet to nodošanu ekspluatācijā plānojam pa posmiem līdz nākamā gada vasaras sezonai."

Pēc četru vecāko tiltu demontāžas pašlaik lidostā "Rīga" ir pieejami četri pasažieru gaisa tilti - viens B piestātnē, kas tiks demontēts neilgi pirms jaunā tilta uzstādīšanas, un trīs C piestātnē. Arī šos trīs tiltus ražojis tas pats uzņēmums. Visiem esošajiem gaisa tiltiem tiek veiktas regulāras apkopes un nepieciešamie remontdarbi, lai tos varētu izmantot pasažieru apkalpošanai, norādīja Salna.

Pasažieru gaisa tilti ir tilti, kas savieno gaisa kuģi ar termināli un pa kuru tiek organizēta pasažieru izkāpšana un iekāpšana gaisa kuģī.

Kā ziņots, lidostā "Rīga" šogad septiņos mēnešos apkalpoti kopumā 3,748 miljoni pasažieru, kas ir par 32,6% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš. Lidostas apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 57,923 miljoni eiro, kas ir par 82,3% vairāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 307 682 eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.