Menu
 

"Olainfarm" apsver iespēju investēt medicīnas ierīču ražotāja iegādē Vācijā

  • Autors:  LETA
"Olainfarm" apsver iespēju investēt medicīnas ierīču ražotāja iegādē Vācijā Foto no arhīva

Zāļu ražotājs "Olainfarm" apsver iespēju investēt līdz diviem miljoniem eiro elastīgo medicīnas ierīču ražotāja iegādē Vācijā, pirmdien biržas "Nasdaq Riga" ikgadējā investoru konferencē "CEO Meets Investors 2018" sacīja "Olainfarm" valdes padomnieks Salvis Lapiņš.

"Mēs esam identificējuši vienu elastīgo un kompresijas medicīnisko ierīču ražotāju Vācijā, ar kuru ir atsāktas sarunas. Paredzams, ka darījums, ja tāds notiks, nepārsniegs divus miljonus eiro. Šāda darījuma noslēgšana varētu ļoti būtiski palīdzēt mūsu meitasuzņēmumam "Tonus Elast" audzēt noietu dažādās Rietumeiropas valstīs, kuras arī mēdz būt diezgan protekcionistiskas attiecībā uz saviem tirgiem ar dažādu sertifikātu palīdzību," pauda Lapiņš.

Viņš atzīmēja, ka sarunas ar elastīgo medicīnas ierīču ražotāju Vācijā sāktas, saskatot nepieciešamību arvien vairāk mazināt kompānijas atkarību no NVS valstu tirgiem.

Tāpat Lapiņš pastāstīja, ka "Olainfarm" saskata iespēju attīstīt darbību veterinārās medicīnas jomā. Par šo jomu nupat sākta izpēte, tāpēc, visticamāk, paiešot vēl pāris mēneši līdz uzņēmums skaidrāk definēs pozīciju šajā jautājumā.

Viņš piebilda, ka vairākas no "Olainfarm" ražotajām aktīvajām vielām jau tagad tiek izmantotas arī veterinārajā medicīnā, tostarp līdzīgās zāļu formās. "Mūsu gadījumā tas nozīmētu, ka mēs varētu atklāt sev vēl vienu segmentu, iespējams, bez būtiskiem kapitāla ieguldījumiem," teica Lapiņš. Pēc viņa minētā, veterinārās medicīnas joma daudziem farmācijas ražotājiem pienes apmēram 15–20% no apgrozījuma.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Olainfarm" koncerna realizācija šogad desmit mēnešos, pēc provizoriskiem datiem, pieauga par 7% salīdzinājumā ar 2017. gada attiecīgo periodu un bija 101,794 miljoni eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.