Menu
 

Apmācīti pirmie Pierīgas gidi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Apmācīti pirmie Pierīgas gidi Foto: www.olaine.lv
Projekta "Tūrisms kopā" ietvaros uz apmācībām tika aicināti esošie un topošie gidi, kuri vēlas ikdienā strādāt Babītes, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Ozolnieku un Jelgavas novada teritorijā. Apmācību mērķis ir iepazīstināt gidus ar tuvumā esošajiem tūrisma un apskates objektiem un veicināt savstarpējo sadarbību, lai Pierīgas iedzīvotājiem un viesiem tiktu nodrošināts kvalitatīvs tūrisma pakalpojums.

Pierīgas gidu apmācībās gidi tika iepazīstināti ar pētnieka Dr. geogr. Andra Klepera izstrādāto sešu Pierīgas novadu tūrisma attīstības stratēģiju un maršrutiem. Apmācību pirmajā dienā, kas notika 23. oktobrī, dalībnieki viesojās Latvijas Lauku konsultācijas centrā Ozolniekos. Gidi mācījās sadarboties un veidot alternatīvus maršrutus, piedāvājot jaunus un interesantus tūrisma produktus, informē Olaines novada pašvaldības Attīstības nodaļā.

30. oktobrī Rāmavas Depkina muižā praktiskās nodarbībās ģeogrāfs Jānis Zariņš no pargajieni.lv mācīja, kādam būtu jābūt gidam Pierīgā. Gida pieredzes stāsts bija vērtīgs gan jaunajiem gidiem, lai saprastu, kā uzsākt darbību un būt veiksmīgam, gan tiem, kuri jau ilgu laiku darbojas šajā nozarē, norāda pašvaldības pārstāvji.

Mācību cikla noslēguma dienā, 6. novembrī, Babītes novada Kultūrizglītības centra filiālē “Vietvalži” gidiem bija unikāla iespēja ar tuesi.lv komandu veidot savas gidu vizītkartes – 1–2 minūšu garus video par piedāvājumu Pierīgā. Ieraugot sevi ar tūrista acīm, kā arī uzklausot citu gidu rekomendācijas, gūtas atziņas, kādas prasmes būtu nepieciešams attīstīt. Saņemot apliecības, gidi solīja aktīvāk darboties, lai pavasarī sniegtu novadu iedzīvotājiem un viesiem jaunus tūrisma piedāvājumus.

Iepazīstoties ar Mārupes, Olaines, Babītes, Jelgavas, Ķekavas un Ozolnieku novada pašvaldības prezentāciju, ir gūts priekšstats, ka arī tepat ir iespēja vest tūristus un vietējos iedzīvotājus, vēsta pašvaldībā. Katra novada prezentācija pieejama šeit.

Projektu "Tūrisms kopā" īsteno biedrība "Pierīgas partnerība", "Lauku partnerība "Lielupe"", partnerība "Daugavkrasts" un novadu pašvaldības Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam pasākuma "Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība" ietvaros.
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.