Menu
 

Aptauja: 21 % Latvijā pieder digitālie aktīvi; lielākā daļa kriptovalūtu īpašnieku ir no Rīgas un Pierīgas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Katram piektajam Latvijas iedzīvotājam šobrīd pieder digitālie aktīvi – kriptovalūtas vai NFT, un lielākā daļa kriptovalūtu īpašnieku ir no Rīgas un Pierīgas, liecina Latvijas Blokķēdes attīstības asociācijas un  pētījumu aģentūras “Norstat” veiktā iedzīvotāju aptauja.

Novembrī veiktās aptaujas dati liecina, ka kriptovalūtas pieder 17 % Latvijas iedzīvotāju. Vīrieši šī digitālo aktīva iegādi praktizē biežāk nekā sievietes (60 % pret 40 %), turklāt vairāk nekā puse jeb 65 % no kriptovalūtu īpašniekiem Latvijā mitinās Rīgā un Pierīgā. Vienlaikus visretāk kriptovalūtas pieder Zemgales un Vidzemes iedzīvotājiem.

Vēl 4 % respondentu norāda, ka viņiem šobrīd pieder cits digitālo aktīvu paveids – NFT jeb neaizstājams blokķēdes žetons, un nepilni 3 % atklāj, ka viņiem digitālie aktīvi piederējuši agrāk, bet nu vairs nepieder.

Respondentu vidū 12 % uzsver, ka ir dzirdējuši par digitālajiem aktīviem un vēlas veikt plašāku izpēti, lai pilnveidotu savas zināšanas, bet vēl 6 % norāda, ka plāno digitālos aktīvus iegādāties tuvākajā nākotnē.

Aptauja liecina, ka 43 % iedzīvotāju nekad nav piederējuši digitālie aktīvi, savukārt 18 % atklāj, ka nav informēti par digitālajiem aktīviem – šo iedzīvotāju grupu visbiežāk pārstāv sievietes pēc 30 gadu vecuma.

No aptaujātajiem iedzīvotājiem 5 % pauda nostāju, ka ir pret digitālo aktīvu turēšanu un iegādi kopumā, un visbiežāk šādu viedokli pārstāv iedzīvotāji, kuri ir vecāki par 50 gadiem.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.