Menu
 

Ropažu novada uzņēmēji viesojas Olainē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.ropazi.lv Foto - www.ropazi.lv

Biedrība “Ropažu novada uzņēmēji” 23.novembrī Ropažu, Garkalnes un Stopiņu uzņēmējiem un pārstāvjiem no Ropažu novada pašvaldības organizēja pieredzes apmaiņas braucienu uz Olaini. Ceļā pavadītais laiks tika izmantots lietderīgi, iepazīstot citam citu un noskaidrojot katra nodarbošanos. Šoreiz satikušies tūrisma, viesmīlības, biškopības, metālapstrādes, grāmatvedības, apģērbu šūšanas un tīrīšanas, auto apkopes un izklaides uzņēmumi, katrs ar savu stāstu un pieredzi, informē biedrības valdes priekšsēdētāja Everita Varslavāne.

Vispirms uzņēmēji viesojās uzņēmumā “Smalkais muslis”, kas ir Latvijā pirmais smalcināta musli ražotājs. Īpašnieces iepazīstināja ropažniekus ar gatavo produkciju, izstāstīja sava dzīvesstila uzņēmuma rašanās vēsturi un darbības attīstību. Viesi degustēja musli smūtiju un klausījās stāstu par uzņēmuma izaugsmi no 7 kvadrātmetru istabiņas līdz skaisti iekārtotām telpām industriālā parka teritorijā, kur rosīgā ikdiena uzmundrina un veicina attīstību. Telpu interjerā un īpašnieču apģērbā valdošā melnā krāsa patiesībā esot lielisks fons, lai izceltu un akcentētu musli gaumīgi atturīgo iepakojumu.

Lielākais gaisa filtru ražotājs Baltijas valstīs – SIA "Dinair Filto" – izrādīja savu ražotni un stāstīja par ogles, celulozes un citiem gaisa filtriem, kas top uzņēmumā un aizceļo uz Vāciju, ASV, Slovākiju, Stokholmas metro un pie daudziem citiem klientiem. Bija interesanti redzēt, kā top visdažādāko veidu un materiālu filtri, uzzināt, kur tos izmanto un kāda ir katra filtra specifika, kā uzņēmums motivē savus darbiniekus un nodrošina darbam drošus apstākļus, stāsta biedrības pārstāve.

Turpinājumā Olaines Vēstures un mākslas muzejā viesi iepazina pilsētas vēsturi, kūdras izstrādes īpatnības un purvu rašanās apstākļus. Aizraujošā stāstījumā aizceļoja pagātnē un ielūkojās pavisam nesenā vēsturē, kas muzejā iedzīvojusies vairākos tūkstošos eksponātu. "Interesanta bija "Olainfarm" bijušajam valdes priekšsēdētājam Valērijam Maliginam veltītā ekspozīcijā “Iedvesmas istaba”, kas muzejā pieejama tikai līdz šī gada beigām," norāda E.Varslavāne.

Brauciena noslēgumā Ropažu novada pārstāvji ciemojās mājīgajās Olaines kopstrādes telpās, kas šogad nosvinēja pirmo gadiņu. Centrs nodrošina gan individuālas darba vietas, gan nelielu konferenču telpu, kā arī tehniski aprīkotu istabu lielākam cilvēku skaitam meistardarbnīcām, sanāksmēm, prezentācijām.

Brauciena dalībnieki atzina, ka šādi pieredzes apmaiņas pasākumi iedvesmo un dod spēku turpmākiem darbiem, vēsta biedrības pārstāve.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.