Menu
 

"Olainfarm" audzējis peļņu un deviņos mēnešos nopelnījis 7,5 miljonus eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
"Olainfarm" audzējis peļņu un deviņos mēnešos nopelnījis 7,5 miljonus eiro Foto: "Olainfarm"

AS "Olainfarm" neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2018. gada deviņiem mēnešiem liecina, ka koncerna apgrozījums šajā periodā sasniedza 89,5 miljonus eiro, kas ir par 1% mazāk nekā pērnā gada deviņos mēnešos. Tajā pašā laikā uzņēmumam izdevies kāpināt peļņas rādītājus – šī gada deviņos mēnešos uzņēmums ir nopelnījis 7,5 miljonus eiro, kas ir par 13% vairāk kā 2017. gada deviņos mēnešos.

2018. gada deviņos mēnešos turpināja pieaugt uzņēmuma realizācijas apjomi visos tā galvenajos noieta tirgos, izņemot Krieviju un Kazahstānu, kur apgrozījums samazinājās attiecīgi par 7% un 14%. Jau iepriekš prognozētās Krievijas rubļa svārstības lielā mērā noteica plānoto realizācijas apjomu samazinājumu Krievijā, savukārt pastiprināta klātbūtne gan Latvijas, gan Baltkrievijas tirgū ir par pamatu ievērojamam realizācijas pieaugumam šajās valstīs, informē AS "Olainfarm" sabiedrisko attiecību vadītāja Dana Hasana.

Lielākais pārdošanas apjomu pieaugums šajā periodā tika sasniegts Tadžikistānā, kur tie pieauga par 64%, un Baltkrievijā, kur tika sasniegts 42% liels pieaugums.

Deviņos mēnešos par 17% augusi realizācija Latvijā, kā rezultātā kopējais realizācijas apjoms Latvijā ir ļoti tuvs kopējam realizācijas apjomam Krievijā. Kopā 10 lielāko noieta tirgu sarakstā šī gada deviņu mēnešu laikā Nīderlandi un Turkmenistānu ir nomainījusi Polija un Tadžikistāna. AS “Olainfarm” lielākie noieta tirgi šai periodā bijuši Krievija, Latvija, Baltkrievija un Ukraina. Kopumā “Olainfarm” grupas produkcija deviņos mēnešos tika pārdota 50 pasaules tirgos, norāda uzņēmuma pārstāve.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad deviņos mēnešos ir notikušas būtiskas izmaiņas pieprasītāko AS “Olainfarm” produktu sarakstā. Remantadīnu un PASS ir nomainījuši meldonijs un memantīns, būtiski ir palielinājies “Noofen”, šķīstošā furagīna produktu un etacizīna, bet samazinājies “Adaptola” īpatsvars kopējā realizācijā.

AS “Olainfarm” akcionāru pilnsapulcē 2018. gada 5. jūnijā tika apstiprināts koncerna darbības plāns 2018. gadam. Saskaņā ar to koncerna apgrozījums 2018. gadā tiek plānots 130 miljonu eiro apmērā, bet tīrā peļņa – 11,5 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar neauditēto 2018. gada 9 mēnešu pārskatu gada realizācijas plāns ir izpildīts par 69%, bet gada peļņas plāns ir izpildīts par 65%. Uzņēmuma vadība uzskata, ka būtiskas novirzes no apstiprinātajām peļņas un apgrozījuma prognozēm, nav gaidāmas, vēsta D. Hasana.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.