Menu
 

Mainīsies atkritumu apsaimniekošanas tarifs Olaines novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Mainīsies atkritumu apsaimniekošanas tarifs Olaines novadā Foto: facebook.com/getlini

No 2019. gada 1. janvāra Olaines novadā stāsies spēkā vienotais sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma tarifs 14,04 EUR/m3 bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Tarifa maiņa pamatojama ar to, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome 28. novembrī apstiprināja jaunus atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja SIA "Getliņi eko" sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifus, kas stāsies spēkā no nākamā gada 1. janvāra, informē AS "Olaines ūdens un siltums" sabiedrisko attiecību speciāliste Ineta Valdmane.

Kā jau iepriekš skaidroja SPRK, jaunais tarifs pie dabas resursu nodokļa (DRN) likmes 43 eiro uz tonnu poligonā "Getliņi" būs 58,12 eiro uz tonnu. Tarifs attieksies uz tiem komersantiem un individuālajiem atkritumu piegādātājiem, kuri nodod nešķirotus sadzīves atkritumus apglabāšanai poligonā "Getliņi", – Rīgas pilsētas un Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģionu.

Olaines novadā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu īsteno pašvaldības uzņēmums AS "Olaines ūdens un siltums". Ikvienai mājsaimniecībai un juridiskai personai ir jābūt noslēgtam līgumam par atkritumu apsaimniekošanu, norāda I. Valdmane. Iedzīvotāji ir aicināti šķirot atkritumus, jo, šķirojot atkritumus, samazinās maksa par kopējiem sadzīves atkritumiem.

"Olaines ūdens un siltums" reģistrēts 1994. gadā, tā 100% kapitāldaļu turētāja ir Olaines novada pašvaldība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.