Menu
 

SPRK: Kopumā siltuma tarifi Latvijā janvārī būs būtiski zemāki nekā pirms gada

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Janvārī zemāki siltumenerģijas tarifi spēkā stāsies astoņiem komersantiem, bet deviņiem komersantiem, kuriem iepriekšējos mēnešos tarifs samazinājies, nedaudz palielināsies. Vienlaikus kopumā siltumenerģijas tarifi 2024.gada janvārī būs būtiski zemāki nekā 2023.gada janvārī. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) turpina ik nedēļu saņemt izvērtēšanai jaunus tarifu projektus, informē komisijas pārstāvji.

"Lielākajā daļā apdzīvoto vietu siltumenerģijas tarifu līmenis Latvijā šobrīd ir salīdzinoši līdzīgs. Vienlaikus siltumenerģijas tarifi stabilizējušies līmenī, kas ir daudz augstāks nekā bija pirms diviem gadiem, bet būtiski zemāks - dažviet pat divas reizes un vairāk - nekā pirms gada. Salīdzinājumam, piemēram, 2023.gada janvārī vidējais siltumenerģijas cenas līmenis bija ap 130,00 eiro/MWh, bet 2024.gada janvārī tas būs ap 90,00 eiro/MWh," stāsta Enerģētikas departamenta direktors Jānis Negribs.

Kurināmā resursu tirgos būtiskas izmaiņas pēdējos mēnešos nav notikušas. Gan gāzei, gan šķeldai cenas ir bijušas stabilas. Joprojām saglabājas tendence, ka lielākajai daļai siltumapgādes komersantu tarifi samazinās kurināmā cenu izmaiņu dēļ, stāsta SPRK.

Vienlaikus nevar izslēgt, ka, iestājoties zemai gaisa temperatūrai, energoresursu cenas var pieaugt. Iedzīvotājiem noteikti jāņem vērā, ka aukstāka laika iestāšanās ir jūtama arī saņemtajos siltumenerģijas rēķinos saistībā ar lielāku patērēto siltumenerģijas daudzumu apkurei. Līdz ar to arī pie zemākiem tarifiem rēķina apmērs var būt lielāks, skaidro komisijas pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.