Menu
 

"Pindstrup Latvia" koncerna apgrozījums pagājušajā finanšu gadā sarucis par 20,7%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kūdras ieguves un pārstrādes koncerna "Pindstrup Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.oktobra līdz 2023.gada 30.septembrim, bija 80,154 miljoni eiro, kas ir par 20,7% mazāk nekā  gadu iepriekš, vienlaikus koncerna peļņa pieauga par 10,8% un bija 7,954 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Tostarp Dānijā "Pindstrup Latvia" pagājušajā finanšu gadā guva ieņēmumus 73,507 miljonu eiro apmērā, Latvijā - 90 633 eiro apmērā, bet pārējās Eiropas Savienības valstīs - 6,517 miljonu eiro apmērā.

Tikmēr pati SIA "Pindstrup Latvia" pagājušajā finanšu gadā strādāja ar 80,147 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 20,1% mazāk nekā gadu iepriekš, kamēr uzņēmuma peļņa pieauga par 9,6% - līdz 8,551 miljonam eiro.

Koncerna gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka galvenie faktori, kas ietekmēja finanšu rādītājus, bija ekonomikas bremzēšanās pasaulē, vairākos eksporta tirgos samazinoties pieprasījumam. Pagājušajā finanšu gadā "Pindstrup Latvia" ražošanas un pārdošanas apmēri, salīdzinot ar gadu iepriekš, saruka par 15%.

Vienlaikus vadības ziņojumā atzīmēts, ka gada pēdējos mēnešos, transporta cenām atgriežoties līmenī, kādas tās bija pirms Covid-19 pandēmijas, novērots pieprasījuma kāpums. Turklāt, veicot dažādus ar darbības efektivitātes uzlabošanu saistītus pasākumus, uzlabots koncerna peļņas rādītājs.

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā finanšu gadā "Pindstrup Latvia" investēja nekustamajā īpašumā, ražošanas iekārtās un citos ilgtermiņa pamatlīdzekļos kopumā 2,37 miljonus eiro.

Vadības ziņojumā prognozēts, ka nākamais finanšu gads būs pilns izaicinājumu saistībā ar ekonomikas stagnāciju galvenajos eksporta tirgos, tomēr kopumā finanšu gadā sagaidāms pārdošanas apmēru kāpums.

"Pindstrup Latvia" koncerna apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 30.septembrim, bija 101,069 miljoni eiro, savukārt koncerna peļņa bija 7,181 miljons eiro. Tikmēr koncerna mātesuzņēmuma "Pindstrup Latvia" apgrozījums attiecīgajā finanšu gadā bija 101,055 miljoni eiro, bet peļņa - 7,8 miljoni eiro.

Kompānija "Pindstrup Latvia" ir reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,658 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Dānijas "Pindstrup Mosebrug". Kompānijas galvenā darbības nozare ir kūdras ieguve, pārstrāde, substrātu ražošana un tirdzniecība. Koncernā ietilpst SIA "Pindstrup Latvia", SIA "Rau Peat LLC", SIA "Peat Export LLC" un SIA "Modus M".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.