Menu
 

"Getliņi eko" izsludinājis 126,5 miljonu eiro vērtu iepirkumu atkritumu sagatavošanai apglabāšanai un pārstrādei

  • Autors:  LETA
Foto - www.getlini.lv Foto - www.getlini.lv

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs SIA "Getliņi eko" izsludinājis 126,5 miljonu eiro vērtu iepirkumu sadzīves atkritumu sagatavošanai apglabāšanai un dalīti savāktu bioloģiski noārdāmo atkritumu sagatavošanai pārstrādei, liecina Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) publiskotā informācija.

Konkurss notiks apspriedes ar pretendentiem formā. Konkurss izsludināts 22.janvārī, bet pieteikumi iesniedzami līdz 6.februārim. Līgums par pakalpojuma nodrošināšanu tiks slēgts uz desmit gadiem no pakalpojuma uzsākšanas dienas. 

Kā minēts iepirkums nolikumā, pretendentam ir jāspēj nodrošināt gan nešķirotu sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai, gan dalīti vāktu bioloģiski noārdāmo atkritumu sagatavošana pārstrādei. Plānotais kopējais sagatavošanas apglabāšanai un sagatavošanas pārstrādei atkritumu apjoms ir 250 000 tonnas gadā.

Pretendentam līguma ietvaros būs jānodrošina ne tikai atkritumu sagatavošana, bet arī attiecīga sagatavošanas kompleksa projektēšana un būvniecība. Komplekss izbūvējams poligona "Getliņi" teritorijā, kur tā izbūvei pieejamā teritorija ir 2,95 hektāri.

Jau ziņots, ka "Getliņi eko" 2023.gada deviņos mēnešos strādāja ar 36,602 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,3% mazāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa saruka 4,2 reizes un bija 1,475 miljoni eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1997.gada novembrī, un tā pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Kompānijas kapitālā 97,7% pieder Rīgas domei, bet 2,3% - Ropažu novada domei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.