Menu
 

Izsludināts Ropažu novada grantu programmas "Remigrācijas atbalsta pasākums – uzņēmējdarbības atbalsts" konkurss

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ropazi.lv Foto - ropazi.lv

Ropažu novadā izsludināts  grantu programmas “Remigrācijas atbalsta pasākums – uzņēmējdarbības atbalsts” konkurss. Tā mērķis ir sniegt finansiālu atbalstu remigrantam, diasporas loceklim, kurš ir atgriezies vai pārcēlies no pastāvīgas dzīves ārzemēs uz pastāvīgu dzīvi Ropažu novadā.

Kā vēsta pašvaldībā, atbalstu varēs saņemt gan jauna uzņēmuma veidošanai, gan nesen (ne agrāk kā 24 mēnešus pirms pieteikšanās konkursā) dibinātu uzņēmumu attīstībai, kā arī jaunu darba vietu radīšanai remigrantiem jau esošā uzņēmumā. Konkursu rīko Ropažu novada pašvaldība ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu un sadarbībā ar Rīgas plānošanas reģionu.

Programma paredz trīs gadu laikā katru gadu atbalstīt divus projektus – viena remigranta uzņēmuma izveidi un vienas darbavietas izveidi remigrantam. Kopējais granta apjoms 2024. gadā plānots līdz 24 tūkstoši eiro, t.sk.:
- 16 000 eiro ir valsts finansējums, kas piešķirts rīkotājam saskaņā ar Rīgas plānošanas reģiona konkursa “Remigrācijas atbalsta pasākums – uzņēmējdarbības atbalsts” rezultātiem, ar mērķi īstenot remigrantu uzņēmējdarbības atbalsta pasākumus rīkotāja pašvaldības teritorijā;
- 8000 eiro ir Ropažu novada finansējums no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Viena projekta īstenošanai maksimālā piešķiramā granta summa ir 12 tūkstoši eiro (8000 eiro valsts finansējums un 4000 eiro rīkotāja finansējums). Lai nodrošinātu projektu ilgtspēju, rīkotājam jāpiesaista pretendentu privātais pašfinansējums, kas līdzvērtīgs ar piešķirtā granta apmēru. Projekta pieteikšanās termiņš ir no 10.aprīļa līdz 10.maijam.

Pašvaldībā atzīmē, ka konkursa ietvaros piešķirtā granta līdzekļus varēs izmantot pamatlīdzekļu iegādei, kā arī izdevumiem par atlīdzību. Granta saņēmējiem projekta īstenošanas maksimālais termiņš ir 12 mēneši no līguma parakstīšanas brīža.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.