Menu
 

Remigrantu un uzņēmēju atbalsta konkurss izsludināts arī Ķekavas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - kekava.lv Ilustrācija - kekava.lv

Ķekavas novada domes sēdē tika apstiprināts konkursa “Remigrācijas atbalsta pasākums – “Atgriezies Ķekavas novadā!” nolikums. Pieteikumus remigrantu un uzņēmēju atbalsta konkursa pirmajā kārtā pašvaldībā pieņems no līdz 12.maijam.

Pēc novada domes informācijas, atbalsts jaunu uzņēmumu veidošanai tiks sniegts pretendentiem, kas atbilst remigranta statusam – ir vismaz divus gadus dzīvojuši ārvalstīs un ne agrāk kā pirms diviem gadiem ir atgriezušies uz patstāvīgu dzīvi Latvijā. Atbalstu varēs saņemt gan jauna uzņēmuma veidošanai, gan nesen (ne agrāk kā 12 mēnešus pirms pieteikšanās konkursā) dibinātu uzņēmumu attīstībai, kā arī remigrantu pieņemšanai darbā uzņēmumos Ķekavas novadā.

Remigranti un uzņēmēji varēs pretendēt uz pašvaldības un valsts grantu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas programmas “Remigrācijas atbalsta pasākums – uzņēmējdarbības atbalsts” kopsummā līdz 12 000 euro. Granta līdzekļus varēs izmantot pamatlīdzekļu iegādei, izdevumiem par atlīdzību (algām), gan nemateriālajiem ieguldījumiem. Piešķirtie līdzekļi projekta īstenošanai jāizmanto līdz šī gada beigām.

Jau ziņots, ka Rīgas plānošanas reģions (RPR) kopā ar Ādažu, Ķekavas, Ropažu un Salaspils pašvaldībām īsteno granta programmu uzņēmējdarbības atbalstam, paredzot jaunu, subsidētu darbavietu radīšanu remigrantiem vai dodot iespēju remigrantiem izveidot pašiem savus uzņēmumus.

Kā iepriekš vēstīja RPR, granta programma pašvaldībām ir piešķirta trim gadiem: 2024. gadā kopējā granta programmas summa ir 106 tūkstoši eiro, bet 2025. un 2026. gadā tā katru gadu ir plānota 80 tūkstošu eiro apjomā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.