Menu
 

Cūkkopības uzņēmums "Ancers" plāno ieguldīt 1,336 miljonus eiro kūtsmēslu krātuvju modernizācijā Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Cūkkopības uzņēmums "Ancers" plāno ieguldīt 1,336 miljonus eiro kūtsmēslu krātuvju modernizācijā Foto - LETA

Cūkkopības uzņēmums "Ancers" plāno ieguldīt 1,336 miljonus eiro ražošanas būvju atjaunošanā un jaunbūves izveidē, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkumam pievienotajā tehniskajā specifikācijā teikts, ka kompānija plāno atjaunot divas kūtsmēslu krātuves fermā "Bunči-1" Salaspils novadā, izbūvējot krātuvju pārsegumu un piegādājot, nomainot un papildinot krātuvju aprīkojumu. Tāpat fermā "Bunči-1" plānots uzbūvēt arī četrus graudu glabāšanas bunkurus, piegādājot un uzstādot to aprīkojumu.

"Ancers" plāno uzbūvēt arī kūtsmēslu krātuvi fermā "Rukas" Sunīšos, Krimuldas novadā, tostarp izbūvēt krātuves pārsegumu, piegādāt un uzstādīt krātuves aprīkojumu. Fermā "Rukas" plānots atjaunot arī esošu kūtsmēslu krātuvi.

Investīciju projektu plānots īstenot līdz 2020.gada 30.decembrim, piesaistot Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējumu, pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecības".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2016.gada 13.janvārī "Ancers" fermu "Rukas" Krimuldas novadā skāra Āfrikas cūku mēris (ĀCM), kur nedēļas laikā tika likvidētas 5023 cūkas, bet 2017.gada 7.februārī sērga uzliesmoja uzņēmuma otrajā fermā Salaspils novada "Bunčos", kur tika likvidēts vairāk nekā 8500 cūku ganāmpulks.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017.gadā "Ancers" strādāja ar 433 783 eiro apgrozījumu, bet kompānijas peļņa bija 298 063 eiro. Informācija par uzņēmuma finanšu rezultātiem 2018.gadā vēl nav publiskota.

"Ancers" ir reģistrēts 1994.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 84 020 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Dace Kalvāne. Kompānijas pamatdarbība ir šķirnes cūku audzēšana un cūku nobarošana gaļai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.