Menu
 

IKEA veikala ēkas īpašnieks "Verus Praedium" guvis 12,75 miljonu eiro peļņu

  • Autors:  LETA
IKEA veikala ēkas īpašnieks "Verus Praedium" guvis 12,75 miljonu eiro peļņu publicitātes foto

Mēbeļu un mājsaimniecības preču veikala IKEA ēkas īpašnieks SIA "Verus Praedium" pagājušajā finanšu gadā strādāja ar 184 196 eiro apgrozījumu un guva 12 748 628 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Verus Praedium" finanšu gads ilga no 2017.gada 1.septembra līdz 2018.gada 31.augustam.

Iepriekšējā finanšu gadā "Verus Praedium" cieta 257 471 eiro zaudējumus.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā finanšu gadā nodota ekspluatācijā veikala ēka Stopiņu novadā, kas iznomāta mēbeļu un mājsaimniecības preču tirdzniecības ķēdei IKEA.

"Verus Praedium" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "FE Corporation B.V.". Uzņēmuma patiesā labuma guvējs ir Islandes pilsonis Jons Palmasons.

"SEB banka" un uzņēmums "Verus Praedium", kas Latvijā attīsta starptautisko mēbeļu un mājsaimniecības preču zīmolu IKEA, 2017.gadā noslēdza līgumu par ilgtermiņa aizdevumu 35,4 miljonu eiro apmērā IKEA veikala būvniecībai Stopiņu novadā.

IKEA jau kopš uzņēmuma dibināšanas 1943.gadā Zviedrijā piedāvā dizaina un mājokļa labiekārtošanas preces. Šobrīd pasaulē ir 415 IKEA veikali 49 valstīs, bet Latvijā pirmais IKEA veikals vēra durvis šīs vasaras beigās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.